Unge socialdemokrater jubler over finansskat
Socialdemokratisk Ungdom har hænderne i vejret, efter partiet har åbnet døren for en europæisk finansskat.

Socialdemokraternes Dansk Socialdemokratisk Ungdom er utroligt glade for, at regeringspartiet på sin partikongres har besluttet at åbne døren for at indføre en skat på finansielle transaktioner - den såkaldte Tobin-skat - på europæisk plan.

Det siger formanden for DSU, Camilla Schwalbe til Ritzau.

- Nu er det jo socialdemokratisk politik, at man ønsker en finansskat, og det skal man selvfølgelig arbejde ihærdigt for.

- Både SF og de Radikales bagland er positive over for det, så jeg synes, det er helt oplagt, at man får den her dagsorden op med det samme, siger hun til Ritzau.

I det eksisterende regeringsgrundlag er finansskatten nævnt, men der er det en forudsætning, at den skal indføres på globalt plan.

Det har derfor ikke været aktuelt fra dansk side, når skatten har været nævnt i EU-sammenhænge. Men nu har partiet altså lagt op til, at din finansielle sektor skal strammes yderligere.

- Det handler om, at vi skal have en strammere regulering af den finansielle sektor, så vi kan ramme dem, der har som levebrød at spekulere i andre menneskers nederlag, siger Camilla Schwalbe.

/ritzau/