Ulrik Wilbek tilknytter Olafur Stefansson
Håndboldlandstræner og kommende sportschef Ulrik Wilbek vil bruge Olafur Stefansson til at udvikle talenter.

Ulrik Wilbek tiltræder først i jobbet som sportschef i Dansk Håndbold Forbund den 1. oktober, men landstræneren for håndboldherrerne er allerede begyndt med arbejdet.

Ulrik Wilbek har tilknyttet en af verdens bedste håndboldspillere gennem mange år, islandske Olafur Stefansson, som stoppede i AG København, da klubben i sommer gik konkurs.

- Jeg har holdt et møde med Olafur Stefansson, og det første skridt på vejen i vores lille samarbejde er, at han skal hjælpe vores U/19-landshold, som Claus Hansen træner, i hele uge 44, siger Ulrik Wilbek.

Landstræneren har stor respekt for 39-årige Olafur Stefansson, som blandt andet har vundet OL-sølv med Island samt mange store titler på klubniveau.

- Olafur skal komme med alle de idéer, han har. Når jeg valgte ham, skyldes det, at han efter min mening er verdens klogeste håndboldspiller og en af de dygtigste, siger Ulrik Wilbek.

- Jeg plejer at sige, at han er manden, man aldrig kunne lægge taktik imod. Han er desuden en meget intelligent fyr, der har studeret filosofi i 15 år. Så han er på mange måder et meget spændende menneske.

- Han skal begynde at arbejde lidt med Dansk Håndbold Forbund og vores talenter, og vi glæder os meget til at se hans indgangsvinkel, siger landstræneren.

/ritzau/