Ukrainer kan alligevel beholde guldet
En ukrainsk diskoskaster skulle egentlig kun have haft sølv, men fik guld. Hun må beholde begge medaljer.

Først fik hun guld. Så fik hun at vide, at hun kun skulle have haft sølv, og nu får hun lov at få begge medaljer.

Det har været nogle forvirrende dage for ukrainske Maria Pomazan og de øvrige diskoskastere, der fik deres konkurrence ved de paralympiske lege forstyrret af en computerfejl.

Den medførte, at Pomazan i første omgang blev udråbt som vinder, men efter medaljeceremonien fandt man ud af, at der var begået en fejl, og så måtte hun aflevere medaljen tilbage.

Det nåede hun dog ikke, før den internationale paralympiske komité besluttede sig for, at hun skulle have lov at beholde den medalje, hun fik i første omgang - og at hun samtidig også ville få sølvmedaljen overrakt.

Beslutningen er blandt andet truffet, fordi atleterne undervejs i konkurrencen kun kunne forholde sig til de forkerte tal på resultattavlen.

I diskoskast og flere andre konkurrencer, hvor man blander atleter med forskellige handicap, benytter man et regnesystem, der regner atleternes resultater om til point ud fra graden af deres handicap.

I diskoskonkurrencen var omregningsfaktorerne tastet forkert ind, og det samme var faktisk tilfældet i én af mændenes kuglestødskonkurrencer. Her fik fejlen dog ikke betydning for medaljerækkefølgen.

/ritzau/