Uefa holder storklubbers præmiepenge tilbage
23 europæiske klubber må vente på deres penge fra Uefa, fordi de ikke har overholdt reglerne om fair play.

Europa League-vinderne Atlético Madrid og 22 andre europæiske klubber må kigge langt efter præmiepengene fra det europæiske fodboldforbund (Uefa).

Klubberne har ifølge fodboldforbundet ikke overholdt fair play-reglerne, og derfor er klubberne blevet straffet økonomisk ved foreløbig ikke at få deres penge. Det er første gang, at Uefa tager så drastisk et skridt.

Uefa forklarer tilbageholdelsen af præmiepengene med, at de pågældende klubber ikke har overholdt betalingsfrister over for andre klubber, egne ansatte eller skattemyndighederne.

Dette er et brud på de nye økonomiske fair play-regler (Financial Fair Play). Alle de involverede klubber deltager i enten Europa League eller Champions League.

Ud over Atlético Madrid er spanske Málaga, portugisiske Sporting Lissabon, tyrkiske Fenerbahce og russiske Rubin Kazan under Uefas kritiske lup.

Uefa indførte reglerne om økonomisk fair play i 2009 som et forsøg på at reducere gælden i klubberne og sørge for bedre økonomiske vilkår mellem klubberne, som deltager i de europæiske turneringer.

Overgangssummer og udbetalinger er blevet overvåget af Uefa siden forrige sæson. Det er sat som mål, at klubberne skal gå i balance og undgå underskud i 2012 og 2013.

De 23 klubber har fået en deadline frem til 23. september til at bevise, at økonomien er i orden.

/ritzau/