Udvalg finder en enkelt kikser hos PET
PET får pæn karakter af kontrollanterne i Wamberg-udvalget. Men antallet af registrerede danskere er hemmeligt

Et særligt kontroludvalg har i en periode ikke kunnet tjekke, om der er sket mistænkelige søgninger i de følsomme registre hos Politiets Efterretningstjeneste.

Loggen over søgningerne har simpelt hen manglet i næsten to en halv måned sidste år. Og derfor har Wamberg-udvalget ikke været i stand til at kontrollere søgningerne nærmere.

Det fremgår af Wamberg-udvalgets rapport om sin kontrol af PET i 2011.

En fejl var årsag til, at loggen manglede i perioden fra 26. januar til 9. april sidste år, hedder det i rapporten, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Men overordnet er der ingen problemer, lyder det fra Wamberg-udvalget.

Udvalget har "ingen bemærkninger" til, hvordan PET håndterer oplysninger om personer, og undersøgelserne betegnes som "tilfredsstillende."

Udvalgets medlemmer skal godkende, før PET må registrere en person, en forening eller en virksomhed. Det gælder også, når PET ønsker at fastholde registreringen i mere end fem år.

Hvor mange gange det er sket i 2011, holdes dog hemmeligt af Justitsministeriet, der har streget flere tal over i den version af rapporten, som ministeriet har udleveret.

Heller ikke oplysningen om, hvor mange danskere der er registreret, kan tåle af komme frem i offentligheden, mener Justitsministeriet - som begrunder det med statens sikkerhed og muligheden for at opklare forbrydelser.

PET har dog selv tidligere frigivet oplysningen. I 2006 var cirka 2600 danskere registreret, fordi de kan mistænkes for at ville begå handlinger, som truer samfundsordenen.

Men PET og ministeriet ønsker altså ikke længere at frigive den slags oplysninger.

I øvrigt fortæller rapporten, at efterretningstjenesten også foretager interne stikprøvekontroller. Sidste år var der inspektioner i tre afdelinger, og medarbejdernes fysiske og elektroniske dokumenter blev tjekket.

/ritzau/