UCI-forslag om amnesti giver DCU deja-vu
UCI's forslag om at give amnesti til cykelryttere, som erkender doping, vil blive drøftet ved VM i cykling.

Præsidenten for den internationale cykelunion UCI, Pat McQuaid, vil bringe forslaget om at give amnesti til cykelryttere, der indrømmer doping, op, når UCI's bestyrelse holder møde under landevejs-VM i næste uge.

Men det er faktisk et gammelt forslag, som Danmarks Cykle Union (DCU) selv fremsatte, efter at dopingskandalerne på Festina og andre cykelhold brød løs under Tour de France i 1998.

- Grundtanken synes vi er rigtig god, for vi fremsatte selv forslaget efter Festina-skandalen i 1998, men dengang syntes UCI ikke, at det var en god idé.

- 13 år efter og mange skandaler rigere, så er det en god idé, konstaterer DCU-formand Tom Lund.

Det var den daværende DCU-formand Peder Pedersen, som fremsatte forslaget om amnesti, fortæller Tom Lund, der ikke afviser, at idéen stadig er noget, der kan bruges i kampen mod doping.

- Det skal være noget, som Wada kan stå inde for. Vi skal vide, hvad der ligger i amnesti. Vi kan godt trække en streg i sandet en gang til, men så skal vi vide, hvilken streg, vi trækker.

- I bund og grund bakker vi op om alting, der kan være et redskab i kampen mod doping, så hvis det kan bruges i den forbindelse, så har vi sympati for tanken.

UCI's forslag om amnesti kommer i kølvandet på Tyler Hamiltons selvbiografi "The Secret Race", som retter nye dopinganklager mod Bjarne Riis og afslører Lance Armstrongs omfattende dopingbrug.

Tom Lund og Peder Pedersen vil ved næste uges VM deltage i møderne med UCI for at drøfte amnesti-forslaget.

- Vi kæmper for en ren sport. Alle tiltag der kan være med til at minimere snyderi i cykelsporten, støtter vi.

- Men der er mange ting, der skal diskuteres og findes løsninger på, før vi officielt fra DCU's side kan sige, hvad vores holdning er til forslaget, siger Tom Lund.

/ritzau/