Tyrkiet tilbyder hjælp i sag om terrorstøtte

Den tyrkiske ambassade følger sagen om terrorstøtte og tilbyder at hjælpe de danske myndigheder.
Tyrkiets ambassade tilbyder nu sin hjælp til Danmark.
Tyrkiets ambassade tilbyder nu sin hjælp til Danmark. Foto: Colourbox

Den tyrkiske ambassade i København følger nøje udviklingen i sagen om de otte mænd, der er anholdt og sigtet for at have indsamlet millioner af kroner til den kurdiske bevægelse PKK.

- Vi følger de seneste nyheder om politiaktionen, der vedrører finansiering af terror, siger den tyrkiske ambassadør i Danmark, Berki Díbek, i en kort udtalelse til Ritzau.

- Vi har overfor de danske myndigheder erklæret, at vi er klar til at samarbejde i sagen, fortsætter ambassadøren.

De otte mænd er i alderen fra 27 til 71 år. Syv er blevet anholdt i Danmark, mens én mand er blevet anholdt i Sverige, hvor han har boet de seneste år.

PKK står på terrorlisterne, og derfor sigtes gruppen for at finansiere terror.

I alt er der i løbet af tre år indsamlet 67 millioner kroner i Danmark, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse. Desuden skal der være formidlet yderligere cirka 140 millioner kroner fra PKK-kredse i Danmark til PKK, mener politiet.

Betjente har tirsdag formiddag ransaget på en stribe adresser, hvor de søger efter beviser.

Ifølge flere medier foregår ransagningerne stadig sidst på eftermiddagen - blandt andet hos Dansk Kurdisk Forening i Viktoriagade på Vesterbro i København.

De anholdte er især herboende tyrkiske statsborgere med kurdisk baggrund. I retsmøder onsdag vil en anklager kræve, at mændene varetægtsfængsles.

Anholdelserne er primært sket i Storkøbenhavn, Nordsjælland og på den københavnske vestegn.

Politiet mener, at indsamlingen til fordel for PKK styres af PKK's selvbestaltede parlament i Danmark, som kaldes "Dansk Folkesamling." Forsamlingen så dagens lys i februar i år i Ishøj.

De otte beskyldes for at have deltaget i indsamlingen og i formidlingen af de store beløb. Pengene er indsamlet primært blandt kurdiske erhvervsdrivende, lyder det fra politiet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.