Tyrkiet: Ni soldater dræbt af oprørere
Mange dræbte og sårede efter nye sammenstød mellem kurdiske oprørere og tyrkiske sikkerhedsfolk.

Ni tyrkiske soldater og politifolk er natten til mandag blevet dræbt i sammenstød med kurdiske oprørere i den sydøstlige provins Sirnak.

Mindst otte medlemmer af de tyrkiske sikkerhedsstyrker er såret, og sammenstødene er endnu ikke ophørt, lyder det fra sikkerhedskilder.

I juli dræbte Tyrkiets hær 115 kurdiske oprørere i en storoffensiv over to dage. Alle var medlemmer af Det Kurdiske Arbejderparti, PKK, som regeringen i Ankara betegner som en terrororganisation.

De kurdiske oprørere i PKK kæmper for kurdisk selvstyre i det østlige Tyrkiet og har gennem mange år via baser i øde bjergområder kæmpet mod den tyrkiske hær.

I begyndelsen af august stormede kurdiske oprørere en tyrkisk hærbase tæt ved grænsen til Irak. Under en efterfølgende skudveksling omkom 22 personer.

Kurdiske oprørere har gennem flere måneder gennemført en række angreb på den tyrkiske hærs baser i den østlige del af landet.

PKK indledte en væbnet kamp for selvstændighed i 1984. Det anslås, at cirka 45.000 mennesker siden har mistet livet i konflikten.

/ritzau/Reuters