Tunesisk leder vil slå hårdt ned på uro
Salafist-lederen Seif Allah Ibn Hussein får vanskeligheder med at gentage sidste fredags uro i Tunis.

Lederen af Tunesiens regerende islamistiske parti siger fredag, at landets myndigheder vil slå hårdt ned på salafister efter dødbringende voldshandlinger omkring USA's ambassade. Han giver udtryk for, at de udgør en trussel mod landets frihed og sikkerhed

- Hver gang et parti eller grupper åbenbart overtræder vores frihed, så er vi nødt til at være hårde, slå ned og kræve offentlig orden, siger Ennahda-lederen Rached Ghannouchi i et interview med nyhedsbureauet AFP.

- Disse folk udgør ikke blot en trussel mod Ennadha, men mod hele landets frihed og sikkerhed.

Ghannouchi nægter, at den Ennahda-ledede koalitionsregering var blevet slap på grund af dets mislykkede anholdelse af salafistlederen Seif Allah Ibn Hussein.

Han er mistænkt for at have foranstaltet voldelige demonstrationer fredag i sidste uge foran USA's ambassade og den amerikanske skole i Tunis.

- Den nu dræbte al-Qaeda-leder Osama bin Laden forblev i frihed i årevis, uden at verdens efterretningstjenester var i stand til at fange ham. Derfor er det ikke så mærkeligt, at nogen er i stand til at gemme sig, siger Rached Ghannouchi.

- Men politiet vil jage Ibn Hussein, indtil han er anholdt, siger han.

Den Ennadha-ledede regering er blevet udsat for stærk kritik i tunesisk presse for ikke at have anholdt Ibn Hussein, der også er kendt som Abu Iyadh, da han holdt en prædiken i en moské i Tunis tidligere på ugen.

Ibn Hussein, som leder den ekstremistiske Ansar al-Sharia-bevægelse, holdt sin prædiken i al-Fatah moské i centrum af hovedstaden mandag fulgt af sine tilhængere, og så forsvandt han, selv om sikkerhedsstyrker havde lagt en jernring rundt om bygningen.

Under gudstjenesten beskyldte han politiet for at provokere de demonstranter, der angreb den amerikanske ambassade og opfordrede indenrigsminister Ali Latayedh, der er medlem af Ennadha, til at træde tilbage.

/ritzau/AFP