Troels Lund belastet af nye oplysninger
Troels Lund Poulsen udfordrede i 2010 skatteministeriets topchefer med indgående kendskab til Thorning og Kinnocks skattesag. Foto: Henning Hjorth
Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) var mere involveret i skattesagen end det hidtil har været kendt. Det skriver Berlingske.

Troels Lund Poulsen udfordrede i 2010 Skatteministeriets afgørelse ved brug af detaljerede oplysninger om Kinnocks skattesag. Det viser nye dokumenter i skattesagen nu ifølge Berlingske.

Den daværende skatteminister benyttede ifølge Berlingske blandt andet Thornings køb af en lejlighed på Amager i 2000 til at så tvivl om Kinnoks frifindelse.

Og det på trods af, at ministeren ifølge forvaltningsloven ikke må forsøge at påvirke konkrete skatteafgørelser.

Sten Bønsing, lektor i offentlig ret ved Aalborg Universitet understreger, at man indtil nu ikke har kunne udlede entydigt, at den daværende minister og departementchef Peter Loft handlede i direkte strid med forvaltningsloven.

Ifølge Berlingske spurgte den daværende skatteminister på et møde i Skatteministeriet i 2010 indgående til, om Helle Thornings køb af lejligheden på Amager, kunnne betyde, at der var tale om en såkaldt fraflyttersag, og at frifindelsen af Kinnock dermed havde fundet sted på forkert grundlag. Skatteministeriet afviste Lund Poulsen på det grundlag, at hans præmisser var forkerte.

Det peger ifølge Sten Bøsing i en uheldig retning.

- Det er tæt på, at Troels Lund Poulsen argumenterer for en bestemt løsning, siger han til Berlingske.

Forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch udtaler samtidig til Berlingske, at Lund Poulsen er "på den forkerte side eller så tæt på grænsen, som man kan være".

Kilde: Berlingske