Trods minister-afbud vil borgmester tale
Integrationsborgmester vil stadig tale ved omdiskuteret konference, selvom Karen Hækkerup har meldt fra.

Selvom integrationsminister Karen Hækkerup (S) har taget skarp afstand fra en konference, hvor sharia-lederen Muhammad Tahir ul-Qadri skal tale, har integrationsborgmesteren i København, Anna Mee Allerslev (R), fortsat tænkt sig at deltage.

- Selvfølgelig taler jeg ved konferencen. Jeg bevarer fatningen og holder fast i dialogen, demokratiet og arbejdet imod radikalisering, siger hun.

Konferencen er arrangeret af Ny-Dansk Ungdomsråd. Ifølge arrangørerne skal den bekæmpe religiøs og politisk radikalisme blandt unge.

Efter det er kommet frem, at en af talerne ved konferencen er sharia-lederen Muhammad Tahir ul-Qadri, har der dog været stor politisk røre om arrangementet. Og Karen Hækkerup har meldt afbud. Hun skulle ellers tale ved konferencen.

Muhammad Tahir ul-Qadri har udstedt en fatwa mod terror, men han er også en af arkitekterne bag Pakistans sharialov, der senest er gået ud over en 11-årig kristen pige, som risikerer dødsstraf for blasfemi.

Integrationsborgmesterenen i København mener dog ikke, at det løser noget at blive væk fra konferencen.

- Jeg går ind for dialog - hvordan kan man andet i et demokratisk samfund. Jeg tager aktivt afstand fra al radikal islam, præcis derfor vil jeg i dialog med ham og udfordre hans synspunkter, siger Anna Mee Allerslev.

- Hvis jeg holdt mig væk, gravede jeg grøfter. Nu har jeg ud over dialogen om radikalisering chancen for at spørge direkte til hans rolle i udformningen af blasfemilovgivningen, tilføjer hun.

Lars Aslan Rasmussen (S) fra borgerrepræsentationen i Københavns Kommune mener dog, at det vil være intet mindre end en skandale, hvis Anna Mee Allerslev taler ved konferencen.

- Det er jo ikke et dialogmøde. Hvis hun vil have et dialogmøde med manden, kan hun invitere ham op på sit kontor. Det, der kommer til at foregå her, er, at han får en masse taletid, siger Lars Aslan Rasmussen.

Konferencen finder sted 11. september på Copenhagen Business School (CBS) i København.

/ritzau/