Triste danskere kan få pyskolog-regningen dækket

Danmark
AppleMark

Fra 1. april betaler staten det meste af psykologregningen.

Det er ingen aprilsnar.

Den 1. april bliver det efter års tovtrækkeri endelig muligt for en stor del af landets 150.000 deprimerede at få betalt 60 procent af deres udgifter til psykolog-samtaler af det offentlige.

Det sker, når de praktiserende læger får mulighed for at henvise folk mellem 18 og 40 år til en psykolog på det offentliges regning, hvis de lider af en depression.

Danske Regioner skal løfte opgaven, og formand Bent Hansen (S) glæder sig til at komme i gang.

»Det her initiativ skal give folk, som er på vej ind i en depression, mulighed for hurtigt at vende tilbage til arbejdsmarkedet og et normalt liv,« siger Bent Hansen.

Glæde og undren

Regionerne har afsat 20 millioner kroner til initiativet, som er blevet til på baggrund af en et års forsøgsordning i Århus og på Fyn. Her viser erfaringerne, at mere end halvdelen af de deprimerede blev raske som følge af psykologsamtalerne.

Initiativet skaber glæde i Psykiatrifonden, hvor formand Jes Gerlach vurderer, at omkring 30.000 af landets 150.000 deprimerede vil få glæde af ordningen.

»Det er meget positivt, at der endelig bliver gjort noget, for mange har ikke råd til selv at betale,« siger Jes Gerlach.

Han stiller sig dog undrende over for, hvorfor man har lavet en aldersgrænse, så tilbuddet kun gælder dem mellem 18 og 40 år.

Den kritik deler Dansk Psykologforening.

»Der bliver taget en ordentlig bid af problemet nu, men hvad med alle dem, som er over 40 år?« spørger Roal Ulrichsen, formand i Dansk Psykologforening.

I Danske Regioner forstår man kritikken, men fastholder, at pengene ikke rækker til at udvide hjælpen til alle aldersgrupper.

»I fremtiden vil vi gerne tage hånd om resten af de deprimerede, men regeringen ville ikke give os flere penge til området,« siger Bent Hansen.

faktaboks

Henvisning til 12 psykolog-samtaler.

Der er dog 40 % egen betaling.

Du skal være mellem 18 og 40 år.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald