Torsdagens obligationer: Europa småtripper på stedet

De europæiske obligationsrenter tegnede torsdag et billede af et noget ubeslutsomt marked, efter at en række nøgletal for blandt andet europæisk forbrugertillid og amerikanske erhvervstillidstal fra Philadelphia Fed mere eller mindre udlignede onsdagens udsving.

Renten på den toneangivende 3-21'er - den tiårige danske statsobligation - tog et mindre fald på 4 basispoint til en rente på 1,37 pct. fra onsdagens rente på 1,41 pct. klokken 17.

I Spanien steg renten på den tilsvarende, 10-årige statsobligation med 8 basispoint til 5,72 pct., og den italienske, toneangivende rente klatrede op igen efter onsdagens fald til en rente på 4,97 pct., hvilket er en stigning på lige over 7,5 basispoint. Effekten af tirsdagens udmelding om en mulig forestående hjælpeansøgning til ESM fra Spanien har lagt sig igen, selvom løfter fra landets premierminister om at mindske budgetunderskuddet tilsyneladende stadig ligger i baghovedet hos investorerne. Renten på Spaniens 10-årige statsobligation var i løbet af eftermiddagen oppe at vende på 5,82 pct., men satte sig sidst på dagen.

Torsdagens obligationsmarked blev hen på dagen også rystet en smule af Frankrigs auktion over statsobligationer, der resulterede i salg for knap 8 mia. euro, hvor de korte franske statsobligationer med to og fire års løbetid kunne vise rentefald i forhold til de foregående auktioner, mens den 5-årige franske statsobligation endte med en mindre rentestigning.

Frankrigs 2-årige statsobligation endte på auktionen med en rente på 0,2 pct. i forhold til 0,54 pct. ved sidste auktion den 2. juni, og den 4-årige statsobligation landede på en effektiv rente på 0,53 pct. hvilket skal holdes op imod sidste auktion i juli, hvor renten blev på 1,05 pct. Den 5-årige statsobligation måtte samtidig tage en rentestigning til 0,98 pct. fra en effektiv rente på 0,86 pct. i juli.

I Grækenland var der ikke den store grund til at danse zorba over obligationsrentens udvikling - renten på den 10-årige græske statsobligation tog et spring på 25 basispoint til en rente på 20 pct.

I England og Tyskland tog de toneangivende statsobligationer rentefald på henholdsvis 5,5 og 5 basispoint. Den engelske 10-årige statsobligation endte med en effektiv rente på 1,78 pct., mens den tilsvarende tyske lagde sig på 1,57 pct.

/ritzau/FINANS

Morten A. Rasmussen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk