Torsdagens obligationer: ECB fjernede stenen fra Spaniens bryst

Den Europæiske Centralbank leverede torsdag en stor redningskrans til de gældsplagede sydeuropæiske lande. Efter det længe ventede rentemøde præsenterede ECB-chef, Mario Draghi, et nyt obligationsopkøbsprogram, og det med de kvaliteter, markedet længselsfuldt har spejdet efter. Det sendte renterne i Sydeuropa markant ned og renterne i Danmark op.

Renten på den tiårige, danske statsobligation steg med 11 basispoint til 1,28 pct. Mere interessant sendte programmet renten på den tiårige, spanske statsobligation ned med 39 basispoint til 5,97 pct., den portugisiske med 40 basispoint til 8,34 og den italienske med 19 basispoint til 5,30 pct.

Den spanske, tiårige rente har ikke været under 6 pct. siden maj. Den toårige, spanske rente faldt med 13 basispoint til 2,97 pct. og er dermed faldet 353 basispoint siden sidst i juli.

Obligationstilbagekøbsprogrammet ramte de helt rigtige toner. Det er ubegrænset, kommer med krav til landende og sidst, men ikke mindst, er ECB sidestillet med private investorer, når det kommer til risiko for nedskrivninger på gælden.

Markedet blev også støttet af en række gode nøgletal fra det amerikanske arbejdsmarked.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

via Listen To News