Toptrænere: Kolding København er favorit
De bliver ikke så suveræne som AGK, men KIF Kolding København er DM-favorit, mener to af de største rivaler.

Der skal findes en ny dansk mester i herrehåndbold efter lukningen af mesterholdet AG København, og første skridt tages onsdag aften, når grundspillet i Herre Håndbold Ligaen begynder.

KIF Kolding København - sammensmeltningen af KIF Kolding og resterne af AGK - er DM-favorit, mener trænerne fra to af de største udfordrere, Bjerringbro-Silkeborgs Carsten Albrektsen og Klavs Bruun Jørgensen fra Team Tvis Holstebro.

- De er ikke så stærke som AGK. Det kan vi godt blive enige om. Nu bliver Kasper Hvidt sikkert sur, når jeg siger det, men det må jeg leve med. Der er to grunde til, at jeg mener det.

- Projektet har for det første udfordringer i forhold til logistik i dagligdagen og afviklingen af kampe, og for det andet var det, der blandt andet gjorde AGK suveræne, Mikkel Hansen.

- Jeg ved godt, at AGK var et meget dygtigt forsvarshold, men det var Mikkel, som sammen med Olafur Stefansson, løftede holdet op til næste niveau, siger Carsten Albrektsen.

Træneren for de danske vicemestre har i øvrigt nydt godt af AGK's lukning, eftersom stregspilleren Henrik Toft Hansen er kommet til fra AGK-ruinerne.

Klavs Bruun Jørgensen vurderer, at spillermaterialet i KIF Kolding København på papiret er så godt, at de er klar DM-favorit. Fundamentet fra "det gamle" KIF Kolding er til stede - nu tilsat Joachim Boldsen, Lars Jørgensen, Kasper Hvidt og Kim Andersson fra AGK.

- Sportsligt er der igen et hold, der er en tand stærkere end de andre. De er ikke så stærke som AGK, men hvis de får det til at fungere, så er de det bedste bud på en dansk mester.

- På papiret har de holdet, der bør vinde de fleste kampe, men kun hvis det hele med træningen og afviklingen af kampene fungerer, siger den tidligere AGK-træner.

De første kampe begynder klokken 19.

/ritzau/