Topkarakter: Kreditbureauer roser regeringen
Danmarks økonomiske politik øger udenlandske investorers tillid, mener Standard & Poor's, Fitch og Moody's.

Det kan godt være, at regeringen får tæsk af vælgerne for sin stramme økonomiske kurs.

Til gengæld er der ros at hente fra de tre altdominerende kreditbureauer Standard & Poor's, Fitch og Moody's, der med deres vurderinger kan ændre omverdenens syn på dansk økonomi og de danske renter fra den ene dag til den anden. Det skriver Politiken.

- Den danske økonomi har mange strukturelle styrker. Den er alsidig, de personlige indtægter er store, og der er robuste økonomiske, politiske og sociale institutioner.

- En lang tradition for en fornuftig finanspolitik afspejler sig desuden i en relativt lav strukturel arbejdsløshed og en stabil valuta, siger Maria Malas-Mroueh, der er direktør i Fitchs team for landeanalyser, til Politiken.

Det positive syn på regeringens økonomiske politik bakkes op af landeanalytiker Ivan Morozov fra Standard & Poor's.

Han begrunder blandt andet topkarakteren AAA til dansk økonomi med den nuværende og tidligere regeringers "mangeårige forpligtelse til finansiel disciplin og vækstorienterede makroøkonomiske politik".

Endelig fremhæver Moody's regeringens arbejde for at øge det langsigtede arbejdsudbud, skriver Politiken.

Vurderingen er af stor betydning for Danmark, mener professor i økonomi og tidligere overvismand Torben M. Andersen.

- Vi er blandt de lande, der har mest styr på situationen. Gevinsten er, at der ikke bliver sat spørgsmålstegn ved den førte økonomiske politik.

- Det betyder, at vi kan fastholde en meget lav rente og ikke er udsat for mistillid og uro, som andre lande har været det, siger han.

/ritzau/