Topadvokat: Dette taler til Peter Madsens fordel
Det forventes, at Peter Madsens forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, vil fokusere på den manglende dødsårsag. Foto: Jens Nørgaard Larsen og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Svensk advokat bekræfter dansk advokat i, at det kan blive vanskeligt at få dømt Peter Madsen for drab, hvis dødsårsagen ikke kan bevises.

En af Sveriges mest rutinerede forsvarsadvokater, Peter Althin, siger i et interview med Sydsvenskan ifølge BT, at det kan blive vanskeligt for anklageren at få Peter Madsen dømt for drab.

- Hvis han (Peter Madsen, red.) påstår, at det er en ulykke, og at han gik i panik, så kan det være svært for en domstol at se bort fra det, siger Peter Althin til Sydsvenskan.

Peter Althin tilføjer, at hvis anklageren ikke kan bevise dødsårsagen, kan det blive et problem.

Den danske forsvarsadvokat Henrik Stagetorn har tidligere påpeget, at det er rigtigt set af Peter Madsens forsvarsadvokat at fokusere på den manglende dødsårsag.

Han har blandt andet sagt til BT, at der er antagelser, men der er ikke nogen, der kan sige præcis af hvilken årsag hun døde.

- Det er med sikkerhed noget, forsvareren vil komme ind på i sin procedure. Det vil forsvareren anvende til at så tvivl om dødsårsagen, og så kan man også så tvivl om hele hændelsesforløbet i ubåden.

Peter Althin henviser ifølge BT til en svensk sag, hvor en mand var anklaget for mordet på sin kommende kone. Liget blev først fundet efter lang tid, og det kunne ikke fastslås, hvordan, hvor og hvornår hun var død. Manden blev ikke dømt for drabet.

Retssagen mod Peter Madsen indledtes torsdag. Han er tiltalt for at have planlagt drabet på Kim Wall, usømmelig omgang med lig, andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter og for at have forvoldt nærliggende fare for andres liv eller førlighed.

Peter Madsen nægter sig skyldig i drabet på Kim Wall.