Kaj betaler 13.887 kroner for at bo på plejecenter: Er der nogen, der tjener på os?
Kaj Ove Svendsens betaler 9.173 kroner for sine to værelser på 76 kvadratmeter på det kommunale plejecenter Quistgården i Korsør. Manden på billedet er ikke Kaj Ove Svendsen, men en model. Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix/arkiv
Kaj Ove Svendsen opkræves 13.887 kroner for at bo på det kommunale plejecenter Quistgården i Korsør. Hos en privat udlejer ville han kunne få en meget større lejlighed til en billegere pris.

Den rene husleje for 85-årige Kaj Ove Svendsens to værelser på 76 kvadratmeter på det kommunale plejecenter Quistgården i Korsør er på 9.173 kroner.

Ikke langt derfra i centrum af Korsør på Kirkepladsen udbyder en privat udlejer fra 1. maj en fem værelser 155 kvadratmeter stor lejlighed, hvor gulve, installationer, køkken og badeværelse er helt nyt til en månedlig husleje på 8.100 - altså over 1000 kroner billigere end Kaj Ove Svendsen betaler for sine to værelser.

- Vi får en rigtig fin behandling her, men jeg forstår altså ikke, hvorfor det skal koste så mange penge at bo her. Er der nogen, der tjener på os, spørger Kaj Ove Svendsen, da Sjællandske aflægger ham et besøg, hvor han dokumenterer, at han samlet hver måned opkræves 13.887 kroner for at bo på plejecenteret.

Det skriver Sjællandske.

Centerchef hos Slagelse Kommune Rune Overlade bedyrer, at der ikke er nogen, der tjener på de ældres huslejebetaling.

Den er omkostningsbestemt og fastsat efter, hvor dyrt det er at drive og vedligeholde det pågældende plejecenter, oplyser centerchefen.