To på flugt fra dødsbrand er anholdt
En hårdt såret 29-årig kvinde er varetægtsfængslet, sigtet for morbrand. To eftersøgte mænd er anholdt.

En 29 år kvinde med pakistansk oprindelse og med bopæl i Københavns området er lørdag varetægtsfængslet til den 11. oktober ved et grundlovsforhør I Roskilde.

Kvinden, som blev fremstillet in absentia, er sigtet for brandstiftelse og drab.

To efterlyste unge mænd, der er sat i forbindelse med dødsbranden, er begge blevet anholdt. Den ene meldte sig selv, mens den anden blev anholdt af svensk politi i Malmø-området.

Den fængslede kvinde kom svært til skade, da hun hoppede ud af en brændende lejlighed i Gersagerparken i greve fredag eftermiddag.

Ved branden, som politiet mener er påsat, omkom en 26-årig kvinde med amerikansk statsborgerskab og med afghansk baggrund. Hun døde af voldsomme forbrændinger.

Efter branden blev to unge mænd set stikke af fra stedet. De blev fotograferet af et overvågningskamera under flugten. Politiet mener, at de to mænd og den 29-årige kvinde i forening har sat ild til lejligheden.

Begge efterlyste er nu anholdt, oplyser politiet.

Lørdag eftermiddag valgte den ene af de to eftersøgte frivilligt at melde sig til politiet, hvorefter han blev anholdt og sigtet for brandstiftelse og drab.

Der er tale om en 16-årig ung mand, dansk statsborger med Marokkansk familie og bosiddende i Københavnsområdet

Han erkender at have været til stede i opgangen i Gersagerparken, da branden opstod, og han vil blive fremstillet i grundlovsforhør søndag.

Den anden efterlyste, en 18-årig dansk statsborger med pakistansk baggrund og fra Københavnsområdet, har svensk politi anholdt i nærheden af Malmø.

Han overføres til Danmark hurtigst muligt, og hvis det er muligt, vil han blive fremstillet i søndagens grundlovsforhør sammen med den 16- årige.

/ritzau/