To nordmænd sidder fast 200 meter oppe
Hængende 200 meter over vandet har en arbejdskurv på en gange halvanden meter været nattelogi for to nordmænd.

To ansatte i det norske selskab Sogn og Fjordane Energi har siden mandag aften siddet fast i en kurv på et højspændingskabel 200 meter over Nordfjorden.

De to har måttet tilbringe natten i mulm og mørke i den lille arbejdskurv, mens de venter på at blive reddet.

- De har det efter omstændighederne godt. De har været lidt småkolde i nat, men de er ved godt mod, siger vagthavende redningsleder Erik Willassen på Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) tirsdag morgen.

Forsøg på at redde kurven mandag aften mislykkedes. HRS sendte en redningshelikopter til stedet, men der var for stor risiko forbundet med et forsøg på at hejse mændene op.

Ved midnatstid natten til tirsdag blev den samme helikopter sendt tilbage for at hejse en taske med mad og tøj ned til mændene, så de kunne få stillet sulten og holde sig varme gennem natten.

- Det står ikke klart, hvor lang tid det vil tage at få hentet dem ned med en ny kurv. Ifølge kraftselskabet vil en ny kurv ikke kunne være klar før ved 12-tiden tirsdag, siger Willasen.

- Vi flyver en ny runde og vurderer risikoen. Alternativet er at hejse dem op i en helikopter, siger Willassen.

HRS og politiet fik mandag klokken 20.07 meldingen om, at de to arbejdere sad i en kurv 200 meter over fjorden.

Tekniske problemer førte til, at kurven, som er en meter bred og 1,5 meter lang, klokken 18.30 blev hængende fast på kablet omkring en kilometer fra land.

Kurven er ny, og Sogn og Fjordane Energi har ingen forklaring på, hvad der kan være sket.

/ritzau/NTB