Tjekkisk træner: Danmark et sympatisk hold
Tjekkiets landstræner Michal Bilek forventer en god kamp mod en modstander, der spiller underholdende fodbold.

Den tjekkiske landstræner Michal Bilek er godt forberedt på det danske landshold, som Tjekkiet lørdag aften møder i en VM-kvalifikationskamp i Parken.

Bilek viste sig på tjekkernes pressemøde fredag eftermiddag at have helt styr på, hvem Nicklas Helenius er - angriberen, der måske skal agere Nicklas Bendtners afløser på det danske hold.

Det er et dansk hold, som Bilek mener spiller god og underholdende fodbold.

- Hvis man så kampene ved EM, så man et sympatisk dansk hold, der kombinerede godt og havde mange gode offensive spillere, siger Michal Bilek og nævner Michael Krohn-Dehli og Dennis Rommedahl.

Han lader sig ikke narre af Danmarks 1-3-nederlag mod Tjekkiets naboer Slovakiet i en venskabskamp i Odense for få uger siden.

- Vi ved alle sammen, at den kamp kan opdeles i to halvdele. I første halvleg var danskerne klart bedst, siger Michal Bilek.

Han har ligesom sin kollega Morten Olsen måttet se bort fra flere nøglespillere før den vigtige kamp. Tungest vejer formentlig, at Arsenal-stjernen Tomas Rosicky ikke er med.

Men for tjekkerne er det også en bet, at den sædvanlige venstreback David Limbersky har lagt sig syg med en virus umiddelbart inden afrejsen til København.

Han er slet ikke taget med til Danmark og er derfor ikke aktuel til holdet, som tjekkiske eksperter vurderer kommer til at se sådan ud:

Petr Cech - Theodor Gebre Selassie, Tomas Sivok, Marek Suchy, Michal Kadlec - Tomas Hübschman, Jaroslav Plasil - Jan Rezek, Vladimir Darida, Petr Jiracek - Tomas Pekhart.

/ritzau/