Tjek om din kommune hæver skatten
Allerød Kommune i Nordsjælland er en af de fem kommuner, der får lov at sætte skatten ned næste år. Foto: Colourbox
Fem kommuner kan få tilskud til at sænke skatten. 14 kommuner får mulighed for at hæve den.

14 kommuner har fået grønt lys til at hæve skatten for sammenlagt 250 millioner kroner.

Samtidig har Økonomi- og Indenrigsministeriet givet fem kommuner besked om, at de kan få tilskud til at sænke skatten næste år for samlet 200 millioner kroner.

22 kommuner havde søgt om at få lov at hæve skatterne, mens fem kommuner havde meddelt ministeriet, at de havde planer om at hæve skatterne i 2013.

- Det er godt at se, at vi efter en årrække, hvor nogle kommuner satte skatten op, og nærmest ingen satte skatten ned, nu også ser eksempler på kommuner, der arbejder for at sænke skatten, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

- Det er nødvendigt, hvis vi skal skabe rum til, at de kommuner, der har brug for at hæve skatten, også kan gøre det, siger hun og tilføjer.

- Jeg har tillid til, at kommunerne tilsammen formår at få den samlede skattekabale til at gå op, når kommunalbestyrelserne vedtager budgetterne for 2013, siger hun.

Kommunerne skal holde den samlede kommunale skat i ro for at undgå sanktioner.

De fem kommuner, der kan sætte skatten ned i 2013 er: Furesø, Allerød, Frederikssund, Kalundborg og Vesthimmerland.

Blandt de 22 kommuner, der ønskede at hæve skatten, men fik nej er de velstående nordsjællandske kommuner som Rudersdal og Lyngby-Tårbæk.

De 14 kommuner, der kan hæve den i 2013 er: Albertslund, Lyngby-Taarbæk, Ishøj, Helsingør, Rudersdal, Halsnæs, Gribskov, Kerteminde, Struer, Syddjurs, Læsø, Mariagerfjord, Jammerbugt og Hjørring.