Tidligere TV2-vært chokeret over kollega: "Jeg tabte lige skuffen"

Tidligere TV2-vært Line Baun Danielsen var målløs, da hun forleden hørte en udtalelse fra sin kollega, Sørine Gotfredsen, om kvindefodbold.
Tidligere TV2-vært Line Baun Danielsen var målløs, da hun forleden hørte en udtalelse fra sin kollega, Sørine Gotfredsen, om kvindefodbold.
Tidligere TV2-vært Line Baun Danielsen var målløs, da hun forleden hørte en udtalelse fra sin kollega, Sørine Gotfredsen, om kvindefodbold. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix/arkiv

- Jeg tabte lige skuffen, da jeg læste og så det.

Sådan skriver tidligere tv-vært og journalist Line Baun Danielsen i et nyt indlæg på sin blog.

Den 55-årige tv-vært, der i mange år slog sine folder på TV2, er forundret over kollega Sørine Gotfredsen og hendes udtalelse om fodboldkvinderne, der netop er vendt hjem fra EM med sølvmedaljer om halsen.

I en debat på DR2 sagde den nuværende sognepræst og tidligere sportsjournalist, at ”fodbold nærmest er krig og derfor kun en sport for mænd”. Men den udlægning er Line Baun Danielsen langt fra enig i.

Hun mener, at kvinder har ligeså meget ret til at dyrke mandesport og kæmpe for ligestilling, som mænd har til at holde barselsorlov på fuld tid.

Kvinder er ligeså dedikerede 

- Som 55-årig er jeg blevet for gammel til at høre på syge undskyldninger og forklaringer på, hvad kvinder kan og må. Vi kan det, vi vil. Og NEJ kvinder hopper ikke lige så højt og langt, som mænd. Men vi gør det mindst lige så dedikeret og seværdigt, skriver Line Baun Danielsen på sin blog.

Sørine Gotfredsen forstår derimod godt, hvorfor kvindefodbold, på trods af landsholdets opblomstrede popularitet under EM, stadig har problemer med agtelsen.

I Deadline på DR2 udtalte hun følgende:

- Hvis kvinder skal have ligestilling inden for fodboldsporten, kan det ikke nytte noget, at der kommer nogle velmenende politikere og andre udefra og siger, at nu vil vi simpelthen forcere en udvikling frem.

Stor bonusforskel 

At der stadig er forskel på herrer og kvinder, er tydeligt, når man ser på, hvad spillerne får i bonus ved at præstere ved slutrunderne. Havde kvinderne slået Holland i finalen og sikret sig EM-guldet, ville hver spiller modtage 133.687 kroner i bonus.

Men det er vand ved siden af, hvis man sammenligner det med den bonusordning, herrelandsholdet havde ved deres sidste EM-deltagelse i 2012. Dengang modtog hver herrespiller 800.000 kroner for bare at deltage i slutrunden.  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.