Line Baun erkender: Unge mænd er fysisk attraktive
Foto: Scanpix/Ida Marie Odgaard
Den tidligere tv-vært Line Baun Danielsen har haft flere yngre kærester, og hun mener ikke, vi skal fokusere så meget på alder, når det kommer til kærlighed.

Franskmændenes har netop valgt en ny præsident. Og med valget af Emmanuel Macron fulgte også en præsidentfrue, som er noget ældre end sin mand.

Mens Emmanuel Macron er 39 år gammel, er hans kone, Brigitte, 64.

Netop aldersforskellen er ikke gået pressen forbi og har vakt forargelse mange steder. Men det bør ikke forarge, at en mand vælger en ældre kvinde. Ofte forarger det jo ikke, hvis det er en mand, der finder sammen med en yngre kvinde.

Sådan lyder det fra den tidligere tv-vært Line Baun Danielsen.

I et indlæg på sin blog opfordrer hun derfor til, at vi lader være med at fokusere så meget på alderen.

- En aldersforskel på 24 år er mange år – og jeg ville som mor sikkert blive lidt overrasket og bekymret, hvis en af mine sønner kom hjem med en så meget ældre kæreste. Men valget er jo deres – og det er ikke vores opgave at dømme over kærlighed, men at give den grobund, skriver hun.

Kærlighed er kompleks

I indlægget fortæller hun, at hun da også selv har haft et par kærester, der var noget yngre end hende selv. Og i hendes øjne har de mange fortrin.

- Færre lig i lasten og en sult, lyst og nysgerrighed på livet, som smitter på alle måder. Og ja, de er fysisk attraktive, skriver hun og tilføjer:

- Og jeg tror godt jeg på mange kvinders vegne kan slå en pæl igennem Cougarmyten, der får os til at tænke på et sulten rovdyr på jagt efter sex. Kærlighed er heldigvis mere kompleks end det. Men det er tankevækkende og træls, at kvinder, der dater yngre mænd, skal mistænkeliggøres og kaldes klamme ting.