Tidligere tenniskonge takker snart af
Den spanske tennisspiller Juan Carlos Ferrero - tidligere nummer et i verden - stopper karrieren næste måned.

I dag dominerer Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal og Andy Murray totalt i toppen af herretennis, men for ikke så mange år tilbage var spanieren Juan Carlos Ferrero nummer et i verden.

Det var han i otte uger i 2003, men efter at have døjet med skader de seneste år har Ferrero valgt at indstille karrieren næste måned ved Valencia Open.

- Turneringen i Valencia bliver min sidste. Skaderne i denne sæson har forhindret mig i spille uge efter uge, og det har været hårdt, da jeg har indset, at jeg ikke længere har den samme ambition efter 14 år på topniveau, siger 32-årige Ferrero ifølge Reuters.

Indtil videre er det blevet til 15 titler. Den største sejr er utvivlsomt den ved grand slam-turneringen French Open i 2003.

Senere samme år spillede han sig i finalen i en anden grand slam-turnering US Open. Det var herefter, Ferrero toppede verdensranglisten.

Ferrero, der blot er nummer 111 i verden for tiden, har også vundet Davis Cup-titlen for Spanien tre gange - i 2000, 2004 og 2009.

Sejren i 2000 var Spaniens første sejr i turneringen nogensinde, og Ferrero sikrede finalesejren over Australien, da han slog Lleyton Hewitt.

- Davis Cup-triumfen i 2000 er et af de smukkeste øjeblikke, fordi jeg fandt ud af, hvor meget det betød for nationen. Men som individuel spiller er det at vinde en grand slam-turnering eller være nummer et i verden det største.

- Jeg kommer til at savne konkurrencen. Det vil efterlade et stort hul i mit liv, siger Ferrero.

/ritzau/