Ti olympiske aspiranter får støtte frem mod OL i Tokyo

I kampen for at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020 støttes ti danske atleter med op til 146.000 kroner.
Roeren Fie Udby magtede ikke at nå i finalen ved OL i Rio sidste sommer, men måske får hun chancen igen ved legene i 2020.
Roeren Fie Udby magtede ikke at nå i finalen ved OL i Rio sidste sommer, men måske får hun chancen igen ved legene i 2020. Foto: Carlos Barria/Reuters

Der er gode nyheder til ti potentielle danske OL-atleter.

De har fået tildelt olympiske scholarships på op til 146.000 kroner til at optimere forberedelserne frem mod OL i Tokyo i 2020.

Den Internationale Olympiske Komité, IOC, står bag programmet Olympic Solidarity, som støtter udvalgte atleter frem mod OL.

Danmarks Idrætsforbund (DIF), der er nationalolympisk komité i Danmark, har fået godkendt ansøgningerne om scholarships til ti atleter.

De kan se frem til at modtage et rejsestipendiat på 5000 dollar, som er øremærket til rejser til OL-kvalificerende konkurrencer.

De får også 500 dollar om måneden, så længe de har mulighed for at kvalificere sig til OL i Tokyo - dog maksimalt i 36 måneder.

Hver af de ti atleter kan samlet set opnå støtte på 23.000 dollar, hvilket svarer til cirka 146.000 kroner.

- Med få undtagelser, så lever rigtig mange danske eliteatleter på en sten med få økonomiske ressourcer.

- En check på samlet set omkring 146.000 kroner gør derfor en kæmpe forskel og vil være med til at optimere forberedelserne frem mod OL i Tokyo i 2020 for alle ti atleter.

- I DIF er vi derfor rigtig glade for, at vi via IOC har fået mulighed for at hjælpe ti danske atleter tættere på deres mål om OL-kvalifikation, siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold.

Team Danmarks direktør glæder sig også over den økonomiske håndsrækning til atleterne.

- Økonomiske ressourcer er et afgørende konkurrenceparameter i eliteidræt, og de ti atleter er fra idrætsgrene, hvor det kan være svært at få de økonomiske ender til at mødes.

- Derfor håber jeg, at de olympiske scholarships kan gøre en forskel for atleterne, så vi alle sammen kan juble med dem, når de leverer præstationer i verdensklasse, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

De ti atleter er udpeget af DIF i samarbejde med Team Danmark på baggrund af opnåede resultater samt potentialet i forhold til OL i Tokyo:

* Anna Emilie Møller, løb.

* Janick Klausen, højdespring.

* Maja Buskbjerg Jager, bueskydning.

* Amalie Dideriksen, cykling.

* Stine Nielsen, skydning.

* Cathrine Dufour, dressur.

* Fie Udby, roning.

* Lin Ea Cenholt Christensen, sejlsport.

* Viktor Bromer, svømning.

* Andreas Schilling Andersen, triatlon.

Hvis en atlet ikke kvalificerer sig til OL i Tokyo 2020 eller bliver skadet og ikke kan deltage ved OL, så bortfalder støtten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.