Thorup efter første sejr: En forløsning
Esbjerg-træneren er lettet, efter at det langt om længe lykkedes at spille sig til sæsonens første sejr.

Esbjerg har flere gange været tæt på, men der skulle gå ni kampe, inden oprykkerne tog den første sejr med 3-0 i fredagens superligakamp mod OB.

For træner Jess Thorup var det en stor lettelse for en gangs skyld ikke at skulle overbevise omverdenen om, at hans hold er godt nok til den bedste række trods magre resultater.

- Den sejr har ventet rigtig længe på. Den giver os den selvtillid, vi som et relativt ungt hold har behov for for at forløse det potentiale, jeg mener, der er i holdet. Det var en forløsning, siger Jess Thorup til TV 2 Sport.

- Vi spillede en supergod kamp mod et OB-hold, som jeg regner med ender i top-tre. Det er fuldt fortjent, at vi fik en sejr, og måden den kom på var fed, lyder det fra Esbjerg-træneren, der også hæftede sig ved, at defensiven denne gang så skudsikker ud.

Men dagens mand på Blue Water Arena var unge Martin Braithwaite, der ikke kom på banen for U/21-landsholdet i sidste uge og tilsyneladende havde noget energi, han skulle have brændt af.

1-0-scoringen med hælen var elegant og overraskende og bragte bundholdet på sejrskurs. Kort efter gjorde han det også til 2-0.

- Jeg er mest interesseret i resultatet, og alle spillede godt. Hele Esbjerg er glad i dag, siger Martin Braithwaite til TV 2 Sport.

/ritzau/