Thorning til bagland: Husk vi er i regering
Thorning opfordrer Socialdemokraterne til at se optimistisk på resultater og erkende, at S ikke er opposition.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er presset af meningsmålinger og kritik af, at S-R-SF-regeringen har ført for blå politik.

På Socialdemokraternes kongres i Aalborg opfordrer Helle Thorning-Schmidt imidlertid til at anerkende de resultater, der er opnået under S-R-SF-regeringen og erkende, at Socialdemokraterne ikke længere er i opposition, men i regering.

- Lad os også huske at sætte pris på det, vi har opnået. Vi skal altid være ambitiøse, men vi skal også passe på med at lægge os et sted, hvor afstanden mellem os er størst. Og ja, vi gør det sværere, når vi ikke anerkender, at det er os, der har ansvaret, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun opfordrer baglandet til at gå væk fra at tænke, at et resultatet var godt, men ikke godt nok. I stedet bør partiet fokusere på, at man kom så langt, man kunne og dermed får hjulpet almindelige danskere med eksempelvis at få et arbejde.

Noget som VK-regeringen ifølge Thorning har svigtet:

- Jeg er ikke i tvivl om, hvad der er bedst for Danmark. Derfor knokler vi med at finde løsninger for mennesker, der er kommet i klemme på grund af beslutninger, der blev truffet under VK-regeringen, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/