Thorning taber på ny terræn til Løkke
Stadig flere danskere tvivler på statsministerens lederevner, mens Lars Løkke fortsat nyder stor opbakning.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) må endnu engang sluge en bitter meningsmåling, hvor både Socialdemokraterne og statsministeren selv får en iskold skulder af vælgerne.

Hele 49 procent af befolkningen mener nu, at statsministeren er en svag politisk leder, mens blot 21 procent betragter hende som stærk.

Det viser en ny måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell betaler Helle Thorning-Schmidt prisen for nogle uroplagede måneder internt i regeringen.

- Siden sommerferien har der stort set ikke været én dag med ro omkring de tre regeringspartier. Og det falder tilbage på statsministeren som regeringens chef, siger Hans Engell, og peger blandt andet på den omstridte dagpengereform som en øm tå.

Samme meningsmåling viser, at Socialdemokraterne som parti kunne forvente 18,6 procent af stemmerne, hvis danskere skulle til stemmeurnerne i dag.

Ved folketingsvalget sidste efterår fik partiet 24,8 procents opbakning.

Hans Engell peger samtidig på, at nervøse røster i partiets bagland så småt er begyndt at spekulere i, om Helle Thorning-Schmidt er den rette til statsministerposten.

- Det her er en farlig måling for Thorning, siger han.

Til gengæld stimler stadig flere danskere sammen til højre i folketingssalen og bakker op om Venstre og Lars Løkke Rasmussen.

Landets største parti bliver således større og større og får i dag opbakning fra 33,7 procent af vælgerne mod 26,7 procent ved valget.

Danskernes tiltro til partiformand Lars Løkke Rasmussen er ligeledes massiv, og hele 45 procent ser ham som en stærk leder.

- Løkke har styr på sit parti. Og selv om de fire oppositionspartier er meget forskellige, så fremstår de ikke dybt splittet, siger Hans Engell.

- Og der er ikke noget, der tyder på, at skattesagen (Thorning-Kinnock sagen, red.) har kastet skygger endnu.

I dag står blå blok samlet til et massivt flertal på 98 mandater, mens rød må nøjes med 77.

/ritzau/