Thorning stiller spørgsmål ved Nyups tal
Helle Thorning-Schmidt (S) køber ikke tidligere statsminister Poul Nyrups udtalelser om dagpenge-sagen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt afviser søndag Poul Nyrup Rasmussens påstand om, at det er de Radikales skyld, at genoptjeningsperioden til dagpenge forbliver på 52 uger.

Det siger hun søndag til TV2 News.

Udmeldingen kommer efter, at Poul Nyrup Rasmussen i sin tale på partiets kongres i Aalborg sagde, at man burde tage en snak med De Radikale om at få perioden reduceret.

Samtidig er Helle Thorning-Schmidt uenig i, at de 70 millioner kroner, Poul Nyrup sagde er "til at overse", vil være nok til at forkorte perioden til 26 uger - og derfor følte hun ikke anledning til at klappe under talen.

- For det første synes jeg, det er decideret forkert, at sige, at det er de Radikales skyld.

- Vi er en samlet regering med tre partier og et fælles regeringsgrundlag, og jeg står på mål for de beslutninger, vi tager.

- Og for det andet så vil jeg gerne stille spørgsmålstegn ved de tal, Poul bruger, siger hun til TV2 News.

Uden at ville kalde tallene for decideret forkerte påpeger Helle Thorning-Schmidt samtidig, at det er mere kompliceret, end Poul Nyrup udlagde det i sin tale.

- For det første drejer det sig jo om en længere periode, og for det andet handler det om, hvordan man ser økonomien rent strukturelt. Og det er jo desværre frygteligt svært at finde pengene, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 News.

Statsministeren henviser samtidig til, at man allerede har sat kraftigt ind for at hjælpe de danskere, der sidder fast i dagpengesystemet og leder efter et job.

- I første omgang har vi jo forlænget dagpengeperioden med et halvt år. Derudover har vi afsat 300 millioner kroner til at hjælpe dem, der står til at miste dagpengene her til nytår.

- Og derudover har vi lavet en plan, der skaber 10.000 job i år og over 20.000 job næste år.

/ritzau/