Terrorserie snød Mad Men for Emmy-rekord
Der var ingen store priser til danske Nikolaj Coster-Waldaus serie "Game of Thrones" ved Emmy Awards.

Det psykologiske drama "Homeland" har overtaget tronen ved uddelingen af de prestigefyldte amerikanske tv-priser, Emmy Awards.

Homeland vandt natten til mandag dansk tid prisen for bedste dramaserie. En pris, der ellers har tilhørt den 60'er-cool tv-serie "Mad Men" de seneste fire år i træk. Havde Mad Men sikret en femte sejr, ville det være rekord.

Med i opløbet om bedste dramaserie var danske Nikolaj Coster-Waldaus hitserie "Game of Thrones", der også måtte se sig forbigået af thrilleren, hvor en psykisk syg CIA-agent kommer på sporet af en hjemvendt amerikansk soldat med mulige terrorplaner.

Homelands hovedrolleindehavere, Hollywood-stjernen Claire Danes som CIA-agenten og britiske Damian Lewis som hjemvendt amerikansk soldat, tog også priserne for henholdsvis bedste kvindelige- og bedste mandlige skuespiller i en dramaserie.

På komediesiden blev prisuddelingen igen domineret af serien Modern Family med Ed O'Neill, der er kendt som faderen i "Vore Værste År". Serien tog Emmy-prisen for bedste komedieserie for tredje år i træk.

Samtidig vinder seriens to skuespillere Julie Bowen og Eric Stonestreet priserne for henholdsvis bedste kvindelige- og mandlige birolle i en komedie. Sidstnævnte i øvrigt foran tre af sine Modern Family-kolleger.

Bedste mandlige hovedrolle i en komedieserie gik til Jon Cryer fra "Two and A Half Men", mens den tidligere Seinfeld-stjerne Julia Louis-Dreyfus vandt på kvindesiden for serien "Veep".

Der var også en Emmy til Hollywood-veteranen Kevin Costner i kategorien bedste skuespiller i en miniserie eller tv-film for "Hatfields & McCoys".

På kvindesiden gik prisen til Julianne Moore for "Game Change", hvor hun spiller Sarah Palin.

/ritzau/