Team Danmark dropper curlingkvinder og satser på herrer
Rasmus Stjerne og resten af de danske curlingherrer kan se frem til støtte fra Team Danmark, mens kvinderne bliver droppet. Foto: Fabrice Coffrini/AFP
De danske curlingkvinder får ikke støtte fra Team Danmark i 2018. Støtten målrettes udelukkende herrerne.

Team Danmarks bestyrelse har fastlagt støtten til Dansk Curling Forbund for 2018.

Der er afsat 1,1 million kroner til elitearbejdet i forbundet, og der bliver satset udelukkende på herrerne.

Efter at kvindeholdet tidligere på året gik i opløsning, er støtten målrettet herreholdet frem mod vinter-OL i 2018, lyder forklaringen fra Team Danmark.

De sidste fire år har Team Danmark og Dansk Curling Forbund samarbejdet med Team Lene Nielsen og Team Rasmus Stjerne frem mod vinter-OL i 2018.

Mens herreholdet til december skal forsøge at kvalificere sig til vinter-OL, eksisterer Team Lene Nielsen ikke længere.

Skipper Lene Nielsen har på grund af skader stoppet sin elitekarriere, og to andre centrale spillere på holdet er stoppet, oplyser Team Danmark.

Derfor støtter Team Danmark det kommende år kun herreholdet, hvor støtteniveauet fastholdes, mens det nyetablerede kvindehold ikke vil modtage støtte frem mod vinter-OL.

- Vi har fuld forståelse for, at det stiller det nye kvindehold i en svær situation, men vi vurderer sammen med Dansk Curling Forbund, at holdet ikke har medaljepotentiale på OL-niveau.

- Den økonomiske virkelighed i dansk eliteidræt betyder, at Team Danmark må prioritere ressourcerne meget skarpt med fokus på resultatperspektiverne, siger Team Danmark-direktør Lone Hansen.

De danske curlinglandshold skal til december spille OL-kvalifikation i Tjekkiet, hvor to ud af ti deltagende nationer kan indløse billet til vinter-OL i Sydkorea.

Team Rasmus Stjerne vandt i 2016 VM-sølv, mens holdet til EM senere på året sluttede på en skuffende tiendeplads.

- Udviklingen i konkurrenceniveauet i curling illustrerer, hvordan det bliver sværere og sværere at vinde medaljer i international eliteidræt.

- I takt med at flere og flere lande i stigende grad investerer i eliteidræt, bliver niveauet ganske enkelt højere.

- Der foregår et godt elitearbejde i Dansk Curling Forbund, og vi håber og tror, det lykkes, at dansk curling også vil være på isen i Sydkorea til vinter-OL.

- Ikke kun for at være med, men for at kæmpe med om de gode placeringer, siger Lone Hansen.

/ritzau/