LO-formand går ind i landsholds-konflikt: Oplagt at DBU er arbejdsgiver
– Der har i de sidste mange år været arbejdsgiver/lønmodtagerforhold ved samlinger og på landshold i mange af forbundene. Så det er ikke noget nyt, siger LO-formand Lizette Risgaard. Foto: Linda Kastrup/Scanpix
LO’s formand, Lizette Risgaard, vil mødes med DIF og Team Danmark for at drøfte ansættelsesvilkår for landsholdsspillere.

Forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen om nye landsholdsaftaler for Kvindelandsholdet og U21-landsholdet er brudt sammen.

Blandt andet fordi DBU ikke vil acceptere, at organisationen skal karakteriseres som arbejdsgiver for landsholdsspillerne. 

DBU har fået støtte til det synspunkt fra både Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark, men det kommer bag på LO's formand, Lizette Risgaard.

Hun kalder det for "uforståelige meldinger" om arbejdsgiver- og lønmodtagerforholdet i den professionelle sportsverden. 

– Der har i de sidste mange år været arbejdsgiver/lønmodtagerforhold ved samlinger og på landshold i mange af forbundene. Så det er ikke noget nyt. Selvfølgelig er der også sportsgrene, der ikke er reguleret på samme måde, men det er jo åbenlyst ikke tilfældet med landsholdene i bl.a. fodbold, badminton, håndbold og ishockey.

– Derfor er det også vigtigt for mig at få drøftet og vendt disse udmeldinger med formand for DIF, Niels Nygaard og formand for Team Danmark, Frank Jensen, så vi kan få opklaret de misforståelser, der måtte være, siger Lizette Risgaard i en pressemeddelse.

Ansat af både klubber og DBU

LO-formanden understreger, at invitationen til DIF og Team Danmark om et møde ikke skal ses om en del af de aktuelle forhandlinger. Men hun har svært ved at forstå, at DBU ikke vil anerkende sin rolle og sine forpligtelser som arbejdsgiver for landsholdsspillerne. I stedet inisisterer DBU på, at spillerne kun er ansat af deres klubber.

 – På det danske arbejdsmarked er det ikke usædvanligt, at medarbejdere har to eller flere ansættelsesforhold på samme tid. Når det gælder landsholdsspillere, er det for mig at se oplagt, at spillerne har ét ansættelsesforhold i klubben og ét andet ansættelsesforhold med DBU, når de spiller for landsholdet. Men det ser nu ud som om, DBU har anlagt et generelt nyt synspunkt, hvilket vi naturligvis må drøfte, siger Lizette Risgaard. 

Både Spillerforeningen, Håndbold Spiller Foreningen og Danske Elitesportsudøveres Forening er medlemsorganisationer i LO.

DBU og Spillerforeningen har forhandlet om nye landsholdsaftaler for Kvindelandsholdet og U21-andsholdet siden sidste efterår uden at kunne nå til enighed. De hidtidige overenskomster udløb den 5. september.

Parterne arbejder på at opnå enighed inden næste samling som starter 11. september.

via Listen To News