Administration 

Taxamanden: DF - Dansk Frikadelleparti

"Pias ånd svæver over alt. Og det er lykkes hende at slå en værdimæssig bro mellem småborgerlighedens ghetto i de københavnske forstadskommuner og provinsens skuffede arbejdere og anti-globalister."

Jesper Grunwald er journalist, blogger og taxichauffør. Han er født i 1954 og og har taget hele dannelsesrejsen fra sin opvækst i et grundtvigsk, borgerligt landbo-hjem på Bornholm til en lang karriere i Danmarks Radio med en håndfuld cheftitler. Nåede at blive ridder af Dannebrog, inden han sagde op. I dag realiserer han en gammel drøm om at være taxachauffør. Det sker I den sølvgrå Mercedes med det grønne logo . Med frie arbejdsforhold og udstyr til at skrive og fortælle historier fra den fire-hjulede virkelighed. Det blev til bogen JEG ER BARE TAXAMAND sidste år. I Ekstrabladet EKSTRA om søndagen. På hans blog www.taxamand.dk. Og så her i avisen.dk, hvor han har sin egen blog: Et kig på Danmark og verden gennem forruden på en Mercer....

Hvis jeg var svineavler (Jeg er blot søn af en …), ville jeg være alt andet end glad for DF!

Partiet har intimideret den gode danske grisebasse herhjemme - mere end spisereglerne i jødedommen og Islam nogensinde kan komme til at gøre tilsammen. Det er lykkedes partiet, der har gjort landsbytosserier til storpolitik, at gøre det til en ideologisk sag at sætte tænderne i en god kotelet eller en smørstegt frikadelle.

Grisetrynen bør i fremtiden være Dansk Frikadellepartis logo.

Og Miss Piggy fra Muppetshow – vel nærmest en slags protestantisk helgen.

Den hysterisk selvoptagne dame-gris, om hvem jeg må sige, at enhver lighed med folketingets formand er i et frit citat fra Heinrich Böll   ” … ikke tilsigtet eller tilfældig – men uundgåelig … ”

DF udsprang som bekendt af Fremskridtspartiet med den excentriske landsretssagfører og granitperker Mogens Glistrup i spidsen. Den gik ikke i længden hos fru Kjærsgaard og vupti, så konverterede Pia fra sit skattenægteri til et nationalistisk fokus! Hvad Glistrup havde i hjernevindinger, har Kjærsgård haft i kynisk snusfornuft og ordens- og stedsans - en ekstremt disciplineret parti-jernlady i mere end 20 år.

Hun styrede partiet, da hun selv var formand og hendes ånd svæver stadig over dets folkelighedens og gemytlighedens anti-globale ideologi. Det har udviklet sig til sådan en slags Putin-syndrom, hvor det egentlig er ligegyldigt, hvor parti-dronningen befinder sig. Om hun er formand. Om hun er afgået. Om hun er værdipolitisk prædikant for DF. Om hun har opnået landets næststørste, politiske stilling som formand for parlamentet.

Det’ da ligemeget.

Pias ånd svæver over alt. Og det er lykkes hende at slå en værdimæssig bro mellem småborgerlighedens ghetto i de københavnske forstadskommuner og provinsens skuffede arbejdere og anti-globalister. Pia Kjærsgaard kan mærke folkestemninger som en pianist med absolut gehør genkender de rene toner.

Og hun orkestrerer partiet, så det sublimerer frikadelle-ideologien som en perlerække af enkeltsager. Samlet er det et hjørne af den europæiske højre-populismes bløde fløj. Det har gjort partiet til landets næststørste og det sidste tiårs mest indflydelsesrige parti ved at sætte standarden for europa- og indvandringspolitikken.

Om Pia Kjærsgaard stadig formår at styre parti-tropperne direkte, tvivler jeg på. Det kan vel næppe lade sig gøre. Men hun har sammensat et hold af loyale hovedrollehavere, der agerer som om hun stadig er hovedinstruktør af den største, nationalkonservative opsætning siden anden verdenskrig.

Thulesen Dahl er gemytlighedens inkarnation. Han er efter sigende god til fodbold i Ølgod, men han har først og fremmest reelt udspillet hele den kritiske presse i Danmark. Hvad Tulle er udsat for af drilleri og hån er INTET i forhold til både den tidligere og nuværende regeringschef i kongeriget. Han kan tage røven på både kontanthjælpsmodtagerne – og senest pensionisterne ved sidste forlig. Og når så hele historien er tyk af løftebrud, vender han dramaturgisk og er nærmest hverdagshelten, der selv tager æren for at udredede det, som han selv forkludrede.

Og medierne gentager den samme gospel: Tulle har altid orden i sine papirer

Søren Espersen, journalisten, kommunikationsmanden, næstformanden i folketingsgruppen. Han kommer afsted med de største grovheder, uden at der krummes et hår på hans glatte isse. Så lægger han sig betænkeligt op ad det virkeligt ekstreme højre og taler om, at kun folk med dansk blod i årerne skal kunne blive statsborgere.

Så må han sige undskyld. Så kommer han med forslag om at gennembombe også civilbefolkningen i Syrien. Så må han sige undskyld. Og ekstremiteterne forhindrer ham ikke at indtage den rasende martyrs rolle, hvis nogle kæder DF sammen med fascisme-ordet.

Morten Messerschmidt er blevet en darling for den nationalkonservative EU-modtand blandt især de unge og yngre. Han har opnået gigant-valg til EU-parlamentet og været hovedpersonen i EU-modstandens turn-around fra at være et venstrefløjsprojekt til at være almindelig, borgerlig unionsskepsis i det politiske centrum-højre

Og så - ikke mindst - Krarup & Family (Søren og Døtre), som har fået al den plads, de har ønsket sig til deres rendyrkede nationalkonservative projekt, herunder angrebene på ”Over-Danmark”, den forbandede, kulturradikale pest. Den veluddannede akademikerfamilie af teologer, sprogofficerer/gymnasielærer, der hverken har passet svin eller delt den almues levevilkår, som de er prædikanter for, kan tale om danskhed, så den nærmest får en europæisk granitperker som undertegnede til at føle sig som landsforæder.

Præst og samfundsdebattør Katrine Winkel Holm besynger i Berlingske den studehandel i Randers Byråd, der fik såkaldt liberale venstrefolk til at stemme ja til påbudt svinekød i daginstitutionerne for til gengæld at få Dansk Frikadelleparti til at sige ja til nogle lokale vindmøller, som frikadellepartiet i virkeligheden ikke ønsker sig.

En plathed og politisk studehandel, som har gjort både lokalpolitikere og hele Randers til grin i hele landet - langt udover de sædvanlige, kulturradikale møgsvins rækker. Taxamanden kan bekræfte, at selv gode borgerlige vælgere har været nede i bunden af Merceren for at tage sig en bid af måtten, når emnet blev taget op.

Det er simpelthen for langt ude!

Overhovedet nikke-nikke-nej: Winkel Holm vælger i Jyllands-Posten at bekræfte Randers-beslutningens patriotiske karakter ved at citere fra den gamle vikingehistorie om Røde Orm. Fra det sted, hvor Orm og hans ven Toke har levet syv svinefri år i det (maurernes) muslimske Spanien og endelig er vendt hjem: 

”… De sad ubevægelige, sukkede af glæde og mindede hinanden om, hvor længe det var siden, de sidst havde siddet ved et sådant måltid, og var forbavsede over, at de i så mange år havde kunnet holde ud at leve i et land uden flæsk…”

Jeg er søn af en svineavler og elsker svin fra skinken til sylten. Jeg har fået mere lort og gylle på hænderne, som den gennemsnitlige dansker, fru Winkel Holm besynger i sin populær-nationalistiske hyldest til svinet. Jeg stod for udmugningen i industristalden på den fædrene går -  syv dage om ugen - mens jeg var stor dreng og senere gik i gymnasiet. Jeg har i halve timer vasket mine hænder for ammoniak (svinepis!), så de ikke lugtede, når jeg skulle ud og kysse og holde i hånden i weekenderne.

Så jeg føler mig nærmest forpligtet til at lytte til Dansk Frikadellepartis største ånder og synge svinets pris! Melodien har jeg stjålet fra arbejdsklassens gods – men hva’ pokker?  Der har DF jo været på rov efter vælgerne i to årtier.

Bare et enkelt vers…

Når jeg ser en frikadelle

Mel: Når jeg ser et rødt flag smælde….

Når jeg ser en frikadelle,

Fra en glad og slagtet  gris,

Kan jeg høre den tyd'ligt fortælle

"Kom og rør mig og steg mig og spis."

Længe leve vor so's store baller

Fra dens tarm af, - en duft af jasmin.

Sig go' nat til den sidste halal'er

Føj, Schwama! - vi elsker vort svin.

Velbekomme, Danmark!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

vild med dans
Film og TV

Vild med dans: De røg ud 

Taliban
Nyheder

Taliban genåbner skoler: Kun for drenge

Krimi

41-årig kvinde dræbt af skud

Thorstein Thomsen
Kendte

Thorstein Thomsen er død

vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

Kan du huske vinderne

df
Nyheder

Peter Kofod: Klar til at blive DF-næstformand

gran canaria
Rejser

Populære rejsemål bliver grønne

armbrøst
Nyheder

Vild video:

Mand skyder to med armbrøst

mårhunde
Dyreliv

Mårhunde lokkes af mårhunde og aflives

drikkevand
Nyheder

Drikkevand tjekkes nu for fluorstoffet PFOS

Kjærsgaard
Nyheder

Pia Kjærsgaard:

Vil ikke udfordre Thulesen Dahl

Bramsen
Nyheder

Forsvarer Ærø-tur:

Forhindrede ingen beslutninger

Nyheder

Miljøbombe:

900 industrigrunde skal tjekkes for PFAS

en flok deltagere i bagedysten
Film og TV

Vild med dans-stjerners kærester i Bagedysten

en mand i rød-hvid skindjakke
Kendte

René Dif: Jeg kunne ikke genkende mig selv

foden af general sherman
Helt vildt

Verdens største træ
truet af kæmpe brand

Hele "Vild med dans"-holdet
Film og TV

Sæt ikke dine
penge på dem her

En mor og to børn
Helt vildt

Mor i havsnød redder sine børn ved at amme dem

kæmpe bunker af kompost
Nyheder

Firma i Roskilde lugter som en rådden skraldespand

felix smith
Kendte

Kvinde til Felix Smith:
- Du har flot hår, men ...

en strand i skyet vejr
Nyheder

Først på søndag ser vi solen

Nyheder

Hver femte dansker skylder det offentlige penge

dyrt ur
Nyheder

Du kan få bøde for, at købe drømmeuret med kontanter

forurenet grund
Nyheder

Tusindvis af grunde
kan være forurenet

tinderboxfacade
Nyheder

Tøjkæde knækker og går konkurs

legomodellen afsløres
Helt vildt

Vildt: Tom Kristensens Le Mans-vinder bygget i Legoklodser

Ambulance
Krimi

Treårig dreng død efter ulykke på legeplads

 Bob Enyart
Corona

Vaccineskeptiske radioværter dør på stribe

snus
Sundhed

Snus giver unge varige skader på tænder og i mund

Københavns Byret i København
Krimi

Filmmand sigtet for

voldtægt

Østre Landsret
Krimi

Apoteker bedøvede og voldtog ung kvinde

anne louise hassing poserer
Kendte

Skuespiller smed 10 kilo:

Det har ændret mit liv

pia kjærsgaard taler i folketinget
Nyheder

DF-lokalformand:

Lad Pia overtage

formandsposten

par sidder i vildmarksbad
Livsstil

Undgå skader:

Sådan sikrer du haven

mod efterårets vejr 

elton john taler i mikrofon
Kendte

Skal opereres:

Elton John udskyder

sit farvel til Danmark 

Vladimir Putin sidder ved bord
Corona

Stort smitteudbrud

sender Putin i isolation 

gås skræpper
Dyreliv

Kan du banke en gås

i en slåskamp? 

jorden set fra rummet
Nyheder

Professor: Om få år

kan tusinder stå i kø

til tur i rummet

lottokugler suser rundt
Helt vildt

Ny rekord: Millionregn

over danskerne

pele smiler
Sport

Legenden er i bedring:

Jeg vil spille 90 minutter

plus tillægstid

britney spears kigger
Kendte

I top 100: Hyldest til

Harry, Meghan og Britney

raketopsendelse fra florida
Helt vildt

Første rumturister

er sendt i kredsløb 

miljøminister lea wermelin taler
Nyheder

Jyske borgmestre

afviser regeringen

morten olsen
Sport

Morten Olsen indlagt med corona - kæmper med kronisk træthed

en fiskehejre
Dyreliv

Nyt våben i
kampen mod rotter

linse ved demonstrationen
Kendte

Linse i modvind: Fond opløst - deltog i Men in Black-demo

nemid-kort
Krimi

Pas på - svindlere benytter hul mellem NemID og MitID

skuespilleren esben dalgaard smiler
Kendte

Dansk skuespiller: 
Kræften er vendt tilbage

Aly Raisman, Simone Biles, McKayla Maroney og Maggie Nichols
Sport

Sex-misbrugte stjerneatleter angriber FBI

person bliver testet for covid-19
Corona

Professor sår tvivl om danske corona-tal

filmplakat med trine dyrholm
Film og TV

Store roser til

dansk storfilm:

Bedste i årevis

villavej med skilt med nabohjælp
Krimi

Nu stiger risikoen
for indbrud

tivoli om aftenen
Nyheder

Det lysner i Tivoli  

ung mand får vaccination i skulderen
Corona

Styrelse: Vaccinationsmål kan blive svært at nå

prins William og Harry står ved statue af Diana
Kongelige

Prins Harry fylder år:

Skriver bog om sit liv 

jacob haugaard  og danseren Camilla Dalsgaard poserer
Film og TV

Vild med dans-debutant:

Håber Haugaard kan

trække stemmer

mand på cykel i regnvejr
Nyheder

Frem med regntøjet: 
Der kommer meget vand  

Afkrydsede tal på lotto-kupon
Nyheder

Vandt 6,5 millioner

i Lotto: ”Nu er der råd

til nye badebukser”

Lars Løkke Rasmussen taler
Nyheder

Løkkes parti er klar

til næste folketingsvalg

donald trump taler
Nyheder

Frygtede Trump ville trykke på knappen

Mobiltelefon med facebook-app
Nyheder

Private udbyder lån på Facebook:

Kan blive dyrt og farligt

britney spears vinker
Kendte

Slettede topløse

billeder: Britney

gik i sort 

alligator på græs
Nyheder

Alligator fundet med

menneskerester i maven

Norm Macdonald
Underholdning

Canadisk tv-stjerne

er død

Peter Madsen under et foredrag længe før, han dræbte Kim Wall.
Nyheder

Vil forbyde

fængsels-dating

de mange delfiner ligger på land mens vandet er blodrødt bag dem
Nyheder

Over 1400 delfiner

dræbt på Færøerne

En osende udstødning på en sort bil fotograferet nedefra.
Biler

Nye miljø-zoner:

Tjek hvor din

bil må køre

En række dyre biler blandt andet fra Porche holder parkeret
Krimi

Dømt for kloning

får nedsat straf

En politibil med udrykning der suser igennem en gade.
Krimi

Beder om hjælp

til million-kup

Eb kvinde i bikini i en park hun hælder koldt vand ud over sig.
Nyheder

Antallet af ekstremt

varme dage fordoblet

på 32 år

Patrick Nielsen med tatovering op ad hele halsen og et tomt blik.
Krimi

Patrick Nielsen vil

blive bag tremmer

Kærshovedgård der består af flere røde barakker med sorte tag.
Krimi

Mistænkt for terror

kræver sin frihed 

spækhugger
Helt vildt

Gribende video:

Spækhugger ene og forladt

Sofie Carsten Nielsen taler ved et pressemøde.
Nyheder

Dømt for dødstrusler

mod partileder

cola
Nyheder

Carlsberg:

Tilbagekalder Coca Cola

Køer
Nyheder

Køer lærer at gå på toilettet

Ditte Julie
Kendte

Bagedyst-stjerne nyder singlelivet

Boris
Nyheder

Boris Johnsons mor er død

lejlighed
Nyheder

Slår alle rekorder:

Lejlighed til 30 millioner

Nyheder

Ny barselsmodel til både far og mor