Taliban vil dræbe prins Harry
Nummer tre arving til den britiske trone lægger arm med Taliban som Apache-helikopterpilot i Afghanistan.

Taliban siger mandag, at gruppen er fast besluttet på at dræbe den britiske prins Harry, der er tilbage som tjenestegørende helikopterpilot i Afghanistan fire år efter, at hans tidligere udsendelse blev afkortet på grund af bekymringer for hans sikkerhed.

En talsmand for Taliban-militsen siger, at gruppen har en "højt prioriteret plan" om at angribe nummer tre i arvefølgen til den britiske trone i den sydlige Helmand-provins, som er en af de barskeste slagmarker i den 10 år lange krig.

- Vi vil gøre vores yderste for at dræbe prins Harry og de øvrige britiske styrker, der er udstationeret i Helmand, siger talsmanden, der kalder sig Zabihullah Mujahid, telefonisk til nyhedsbureauet AFP fra et ukendt sted.

- Det er ikke af afgørende betydning for os at bortføre ham. Vi vil gå målrettet efter ham, og vi vil dræbe ham, tilføjer han.

Den 27-årige Apache-helikopterpilot, som kom på avisernes forsider i sidste måned, efter at han var fotograferet nøgen til en fest i Las Vegas, vil tilbringe fire måneder på den stærkt befæstede Camp Bastion i Helmand, hvor også de danske styrker er udstationeret.

- Ligegyldigt hvem, der kæmper i vores land, er vores fjende, og vi vil gøre alt, hvad der er muligt for at dræbe ham, siger Mujahid.

Storbritannien siger, at Harrys eskadrille "vil stå for overvågning, afskrækkelse og, når det er påkrævet, nærkamps kapacitet såvel som ledsageopgaver for andre fly".

I 2008 blev den britiske prins i al hast trukket ud af Afghanistan, da den nyhedstavshed, der omgærdede hans udsendelse, blev brudt. Hans opgave var fra jorden at dirigere fly hen for at angribe Taliban-stillinger.

Denne gang har det britiske militær fra begyndelsen offentliggjort foto og videooptagelser af prins Harry i Afghanistan.

Det britiske forsvarsministerium siger, at enhver risiko "er og vil fortsat blive vurderet".

/ritzau/AFP