Syrisk militær laver kollektiv afstraffelse
Den særlige fredsudsending til Syrien, Lakhdar Brahimi, siger, at hans opgave er "næsten umulig."

Bulldozere fra det syriske militær jævnede mandag huse med jorden i det vestlige Damaskus i forbindelse med, hvad aktivister kalder "kollektiv afstraffelse" af sunnimuslimske områder, hvor der er stærk modstand mod præsident Bashar al-Assad.

- Bulldozerne, der bevogtes af kommandosoldater, har ødelagt huse i det fattige Tawahin distrikt, siger aktivister og lokale indbyggere.

- De ødelægger forretninger og huse, mens beboerne står ude på gaden, siger en kvinde i et højhus i området.

Samtidig beskylder monarkier i de arabiske Golfstater det syriske regime for at bruge tunge våben mod civile, og aktivister i en menneskerettighedsgruppe på oprørernes side siger, at over 100 civile er dræbt siden tidligt søndag.

Mens volden fortsætter, siger den særlige fredsudsending, Lakhdar Brahimi, at forandringer i Syrien er "uundgåelige", men han undlader omhyggeligt at sige, at præsident Bashar al-Assad må gå af, hvilket hans forgænger, Kofi Annan, gjorde.

I et interview med BBC erkender han, at hans opgave er "næsten umulig."

- Jeg ved, hvor svært det er - hvor næsten umuligt det er. Jeg kan ikke sige umuligt, men næsten umuligt, siger den algeriske advokat, som fastslår, at "vi gør ikke ret meget."

En bilbombe rystede endvidere tidligere mandag Damaskus, hvor mindst fem mennesker blev dræbt.

I det nordlige Syrien blev der fundet 18 lig i murbrokkerne fra et hus, som blev bombet af et syrisk kampfly i oprørsbyen al-Bab. Yderligere 13 personer savnes efter angrebet.

Over 2600 mennesker er blevet dræbt under den syriske konflikt, som begyndte med en opstand mod Assad i marts sidste år.

/ritzau/AFP