Syrisk kampfly har dræbt 18 ved et angreb
Mænd, kvinder og børn blev dræbt, da et syrisk kampfly bombede et hus i Al-Bab i Aleppo-provinsen.

10 mænd, seks kvinder og to børn har mandag mistet livet, da et syrisk kampfly bombede et hus i den nordligt beliggende oprørerkontrollerede by al-Bab i Aleppo-provinsen, oplyser organisationen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

- Ofrene omfatter to børn, en dreng og en pige. De blev dræbt, da jagerflyet bombede det hus, hvor de havde søgt tilflugt, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af menneskeretsgruppen, der har base i London.

Militæret hamrer også løs på adskillige distrikter i byen Aleppo, siger Observatoriet. Det sker mere end seks måneder efter indledningen på, hvad præsident Bashar al-Assads regime advarede om kunne blive "moderen af alle kampe" i Syriens kommercielle center.

Luftangrebet på Al-Bab følger en serie angreb på byer og landsbyer i landdistriktet omkring Aleppo, idet regeringsstyrkerne forsøger at afskære oprørernes forsyningskanaler ind til byen.

Det statslige nyhedsbureau Sanaa siger mandag, at "vore tapre væbnede styrker fortsætter jagten på terrorister, som har lidt store tab," og tilføjer, at hæren har "beslaglagt store mængder våben og ammunition" fra oprørerne i udkanten af Aleppo by.

Hæren har ifølge Sanaa ødelagt et antal pick-up-biler udstyret med tunge maskingeværer ved Kafr al-Hamra ved "den nordlige port til Aleppo, mens terrorister forsøgte at trænge ind i byen".

Flere end 26.000 mennesker har ifølge Observatoriet mistet livet i Syrien efter at et oprør mod regimet brød ud i marts sidste år.

Militæret slog så hårdt ned på de ubevæbnede protestdemonstrationer, at oprøret mange måneder senere har udviklet sig til et væbnet oprør, som af nogen betegnes som en regulær borgerkrig.

/ritzau/AFP