Syriens hær dræber mindst 30 i Aleppo
Voldsomme kampe hærger den syriske storby Aleppo samtidig med, at oppositionen forsøger at samle kræfterne.

Den syriske regeringshær fortsætter med at angribe oprørsstyrker på flere fronter med fly og kampvogne. Værst er striden i storbyen Aleppo, hvor mindst 30 mennesker skal have mistet livet onsdag.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at der blandt de dræbte er mindst syv børn og en familie, der blev udslettet.

Samtidig kommer den syriske præsident, Bashar al-Assad, under fornyet diplomatisk pres.

Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, siger, at Syrien er en "terrorist-stat", mens Egyptens præsident, Mohamed Mursi, opfordrer Assad til at træde tilbage.

I Aleppo angreb Assads styrker onsdag oprørsmilitser fra luften med kamphelikoptere og bombefly og på landjorden med kampvogne og både let og tungt artilleri.

Aleppo har i fem uger været centrum for de blodigste kampe i landet, og ud over hundredvis af dræbte er der sket store materielle ødelæggelser i Syriens største by. Blandt andet er strøm og el-forsyningen afbrudt mange steder.

Byens hospitaler er heller ikke gået ram forbi, og det gør behandlingen af sårede vanskelig, og mange kvæstede får ikke den nødvendige hjælp.

Desuden er det stor mangel på mad og medicin i Aleppo, da forsyningsliner er afbrudt.

I Aleppo siger en oprørsgeneral, at de forskellige militsgrupper, der kæmper for at fjerne Assad fra magten, er i gang med samtaler, der skal føre til et mere koordineret samarbejde.

General Mustafa al-Sheikh siger, at målet er, at grupper, der kæmper under den fælles betegnelse Syriens Frie Hær, inden for de kommende 10 dage skifter navn til Syriens Nationale Hær.

- Efter en lang periode er det nødvendigt at omstrukturere hæren, da vi frygter en spredning af de forskellige militser, siger generalen.

Han tilføjer, at reformer er nødvendige for at sikre støtten og økonomisk hjælp til oprørerne.

/ritzau/AFP