Suu Kyi ønsker russisk punkbank løsladt
Myanmars demokratiforkæmper Aung San Suu Kyi går i forbøn for den fængslede pigegruppe Pussy Riot.

De tre fængslede medlemmer af det russiske pigeband Pussy Riot bør løslades. Opfordringen kommer fra en af verdens mest fremtrædende forkæmpere for demokrati, Aung San Suu Kyi fra Myanmar.

I forbindelse med et Amnesty International-arrangement i Washington torsdag svarede hun på et spørgsmål fra publikum, at hun gerne ser de tre russiske piger løsladt så hurtig som muligt.

- Var der noget i den sang, som var ondt mod andre, sagde Suu Kyi, der selv tilbragte næsten 20 år i fængsel eller i husarrest i sine bestræbelser på at få indført demokrati i Myanmar.

Da hun blev fortalt, at hendes kommentar kunne blive opfattet som kritik af den russiske regering, svarede hun, at det må regeringer være forberedt på. Pjotr Verzilov, ægtemanden til en af de tre fængslede kvinder, deltog i arrangementet i Washington.

Suu Kyi indledte mandag en tre uger lang turné i USA efter at hun tidligere i år fik ophævet sin husarrest. Hun har fået en heltemodtagelse under besøget og er blevet tildelt Kongressens Guldmedalje, en af de to fineste civile ordener i USA.

Hun er blevet modtaget af præsident Barack Obama samt udenrigsminister Hillary Clinton. Dagen efter Suu Kyis ankomst ophævede den amerikanske regering alle sanktioner mod Myanmars præsident, Thein Sein.

Pussy Riot-pigerne blev i august idømt hver to års fængsel for at have gennemført en politisk protestaktion i Moskvas katedral i februar.

/ritzau/AFP