Odense: Supersportsvogn i flammer efter vanvidskørsel

True Crime
En McLaren til adskillige millioner i brand i Odense efter voldsom trafikulykke. (Foto: Per Øxenholt)

En McLaren Spider 650s er forulykket og brændte op – både chauffør og passager overlevede.

I bydelen Vollsmose i Odense har en hvid supersportsvogn af mærket McLaren 650s ramt nogle træer og brudt i brand. Politi og redningskøretøjer kom hurtigt frem.

Vidner fortæller til TV 2/Fyn, at bilen kørte vildt, og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand. 

– Bilen nærmest eksploderede, fortæller vidnet til TV 2/Fyn. Vidnet kørte lige bag den forulykkede bil, som er på danske nummerplader.

Ifølge TV 2/Fyns oplysninger kom to til skade ved ulykken – passageren var hårdest medtaget, men begge kunne dog kravle ud af bilen, inden flammerne nåede dem. Sportsvognen er opbygget af hhv. carbon (kulfiber) og aluminium for at gøre den så let som mulig, men netop kulfiberen får den også til at brænde voldsomt, når flammerne først får fat. Der er endnu ikke nogen oplysninger om, hvilke skader de to har pådraget sig, men ifølge Fyns Politi er det ikke alvorligt. Føreren er ifølge TV2/Fyn 30 år og kommer fra Vejle, mens passageren er 24 år og fra Odense.

Politi og redningskøretøjer kom hurtigt frem. Foto: Per Øxenholt

Det kan lyde som lidt af et mirakel, når man ser, hvor voldsom ulykken var, men bilerne i den klasse har en masse sikkerhedssystemer og opbygget nærmest som et "bur", der beskytter sine passagerer, når ulykken er ude.

Vognen i et helt stykke lige inden den voldsomme påkørsel. Foto: Per Øxenholt

Fakta om McLaren

Lige meget hvilken type og årgang, så er den engelske McLaren dog det man forstår ved en supersportsvogn, og den er absolut ikke noget, man skal udfordre, hvis man ikke er en erfaren kører – og slet ikke på almindelig vej. Den har en acceleration fra 0-100 km/t på under tre sekunder og en topfart på over 300 km/t. Uhyret har mellem 600 og 980 hk. alt efter model og årgang. Lige nu er der flere til salg herhjemme, og mens de fleste kun kan leases er der en brugt 650s fra 2014 til salg. Pris: Lige under en mio. kroner – uden afgift!

 

 

Nyheder

Pia K langer ud

mod sit eget parti