Stressede hunde skal høre Mozart

Menneskets bedste ven bliver afstressede af at høre klassisk musik af Mozart.

Hvis din elskede labrador er stresset, syg eller agressiv til hverdag, så skal du bare sætte en plade med Mozarts største hits på.

For kæledyr elsker musik mindst lige så meget, som vi gør. I hvert fald har amerikanske forskere vist, at musik har en særdeles positiv effekt på vores kæledyrs helbred og humør, skriver Livescience.

Harpe for hjertet

I flere studier har forskeren Alianna Boone vist, at harpe-musik sænker hjerterytmen, vejrtrækningen og angsten hos hunde indlagt på en dyreklinik i Florida.

Derfor tager hun og en håndfuld andre harpe-entusiaster rundt i amerikanske familier og spiller for kæledyr.

Hun har også netop produceret en CD med numre, der skulle ramme lige ind i hjertekulen på de behårede venner,

»Harpens klang bliver betragtet som én af de mest beroligende instrumenter næst efter den menneskelige stemme,« forklarer hun. Både vilde dyr og kæledyr kan have glæde af musikken, forklarer musikterapeuten Diane Schneider, hvis kollega Sue Raimond for nogle år siden under stor jubel spillede en koncert for en flok gorillaer i Franklin Park Zoo i Boston.

Her scorede hun sågar et fingerkys fra flokkens yngste medlem, Lille Joe . Kræftens Bekæmpelse fremhæver også studier, der dokumenterer, at musik nedsætter produktionen af stress-hormoner hos både dyr og mennesker og kan nedsætte stress med samme effekt som beroligende medicin. Ifølge Diane Schneider begynder dyrene at slappe af efter at have lyttet til musikken i blot et par minutter, og hun anbefaler, at man spiller for dyrene inden en dyrlægeaftale.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.