Store nationer lægger blødt ud i VM-kvalen
Portugal, Tyskland, Italien og England lægger ud med nemme opgør i den europæiske VM-kvalifikation.

Det er først lørdag, at Danmark møder Tjekkiet i den første kvalifikationskamp til VM i Brasilien.

Men allerede i aften er der masser af kampe på programmet, når flere af de store europæiske fodboldnationer tager første skridt mod slutrunden i 2014.

Og fire af dem ser på forhånd ud til at få en meget blød start på deres respektive grupper, når de møder nogle af kontinentets dårligste landshold.

Det er i hvert fald svært at tro, at Tyskland kan komme i problemer mod Færøerne, der er rangeret som nummer 154 i verden.

Færingerne, der ledes af den tidligere Randers- og OB-træner Lars Olsen, tabte 0-2 til Island i en venskabskamp for nogle uger siden, men håber på en kæmpeoverraskelse i form af bare et enkelt point mod tyskerne.

- Det vil være en verdenssensation, hvis det lykkes, har Olsen sagt til det tyske nyhedsbureau DPA.

Det samme kan siges om et eventuelt portugisisk pointtab i udekampen mod Luxembourg, selv om portugiserne i den seneste EM-kvalifikation kun fik uafgjort mod upåagtede Cypern.

I Danmarks gruppe burde Italien heller ikke komme i problemer mod et bulgarsk hold, der sluttede sidst i sin gruppe i den seneste EM-kvalifikation, og som siden maj 2010 ikke har kunnet råde over landets største stjerne, angriberen Dimitar Berbatov.

Endelig er der nok heller ikke mange, der forventer, at England kan sætte point til mod Moldova.

Derimod er det ikke umuligt, at Holland kan komme skævt i gang i gruppe D i aftenens kamp mod Tyrkiet.

Hollænderne røg ud af EM med et brag efter tre nederlag til blandt andre Danmark, og selv om det ikke lykkedes for tyrkerne at kvalificere sig til sommerens europamesterskaber, så sluttede holdet trods alt som nummer to i sin pulje.

Derudover spiller Danmarks U/21-landshold EM-kvalifikationskamp mod Serbien i Aalborg i aften.

/ritzau/