Stolpen og Carrick redder United fra fiasko
Manchester United vandt 1-0 på hjemmebane over Galatasaray, men englænderne var heldige med træværket.

Manchester United havde heldet med sig, da englænderne vandt 1-0 hjemme over Galatasaray i Champions League. Tre gange ramte det tyrkiske mesterhold træværket, og udeholdet blev også snydt for mindst et straffespark.

Den danske landsholdskeeper Anders Lindegaard var sat på bænken til kampen, hvilket United-manager Alex Ferguson på forhånd havde indikeret.

Herfra kunne Lindegaard se holdkammeraten Michael Carrick score kampens eneste mål efter blot syv minutter.

Den engelske landsholdsspiller blev faktisk fældet i situationen og kunne have ladet sig falde. Det havde sandsynligvis medført et straffespark og et rødt kort til tyrkernes målmand Fernando Muslera.

Men i stedet valgte en fair Carrick at kæmpe videre liggende, og han fik da også skovlet bolden i kassen, og så slap Galatasaray med skrækken.

Galatasaray var dog ikke rystet over den tidlige United-føring, for tyrkerne kunne med lidt mere held sagtens have scoret to-tre mål i kampen.

Hele tre gange skød tyrkerne på træværket. Nordin Amrabat ramte overliggeren efter 10 minutter, og dernæst skød Hamit Altintop knaldhårdt på stolpen, inden Selcuk Inan headede headede på stolpen.

Galatasaray blev snydt for et straffespark, da Uniteds anfører Nemanja Vidic kom alt for sent i en tackling, hvor serberen ramte en ankel og ikke bolden.

I stedet fik United kort inde i anden halvleg tilkendt et tvivlsomt dømt straffespark, som Nani brændte. Det var tredje kamp i træk, at United brændte et straffespark.

Robin van Persie brændte et straffe i Premier League-kampen mod Southampton, hvor den hollandske angriber med tre mål alligevel sørgede for en 3-2-sejr.

Angriberen Javier Hernandez brændte et straffespark i weekendens 4-0-sejr over Wigan, så den skadede Wayne Rooney må siges at være savnet som fast skytte fra 11-meter-pletten.

Den tidligere Brøndby-spiller Johan Elmander blev i øvrigt skiftet ind efter et kvarter, da tyrkernes angriber Umut Bulut måtte lade sig udskifte med en skade.

I den anden kamp i gruppe H vandt Cluj overraskende 2-0 på udebane over Braga.

/ritzau/