Stjernekok får eget tv-program på Kanal 5
Thomas Rode, køkkenchef på Michelin-restauranten Kong Hans, får sit eget madprogram fra 1. oktober.

Stjernekokken Thomas Rode får fra 1. oktober sit eget madprogram på Kanal 5.

"Rod i køkkenet" hedder programmet, som kommer til at køre mandag til torsdag, oplyser tv-stationen i en pressemeddelelse.

I programmet skal to kendte danskere lave deres signatur-ret til Thomas Rode, der til dagligt er køkkenchef på Michelin-restauranten Kong Hans.

Undervejs kommer Thomas Rode med madtips, mens han også udfordrer deltagerne på deres kulinariske paratviden.

Til sidst bedømmer Thomas Rode de to retter, og vinderen får efterfølgende lov til at drikke champagne med stjernekokken, mens den anden må tage opvasken.

I første program dyster skuespilleren Laura Drasbæk og danseren Silas Holst mod hinanden.

- Jeg har efterhånden lavet rigtig mange madprogrammer til Kanal 5, men jeg har aldrig været med til et program, hvor der bliver grinet så meget i køkkenet.

- Uden at afsløre for meget, kan jeg da godt fortælle, at Laura Drasbæks pastaret krævede, at jeg kunne lægge ansigtet i de rette folder og tage det sure med det søde.

- Der er stor begejstring i køkkenet blandt mine gæster, og jeg kan simpelthen ikke lade være med at hjælpe deltagerne, når det brænder på.

- Jeg håber selvfølgelig også, at Kanal 5's seere kan finde inspiration til at gøre madlavningen i hjemmet lidt sjovere og sundere, siger Thomas Rode, som også har været med i Kanal 5-programmerne 4-Stjerners middag og 4-Stjerners rejse.

Reality-deltagerne Sidney Lee og Peter Birch samt rapperen Jøden er blandt de andre deltagere i den første uge.

Senere gæster også tv-vejrpigen Cecilie Hother, sanger- og tv-vært Annette Heick, Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev og tidligere drabschef Ove Dahl også Thomas Rodes køkken.

/ritzau/