Stephan Andersen: Trænerfyring hjælper mig
Landsholdsmålmand Stephan Andersen håber, at trænerfyringen i Evian kan forbedre muligheden for spilletid.

Det så sort ud for Stephan Andersen i Evian, indtil den franske klub mandag fyrede træner Pablo Correa, som havde sat ham af holdet i begyndelsen af denne sæson.

Den danske landsholdsmålmand håber på, at fyringen kan sende ham fra bænken til banen igen. Især fordi klubbens sportsdirektør Pascal Dupraz midlertidigt overtager trænerrollen.

- Forhåbentlig kan det være med til at gavne min egen situation. Pascal tager over til at starte med, og han har tidligere givet udtryk for, at han ikke forstod, hvorfor jeg ikke spillede, siger Stephan Andersen.

Den tidligere Brøndby-målmand har kontrakt med Evian frem til næste sommer. Pascal Dupraz har bakket ham op, da han sad på bænken, mens 35-årige Bertrand Laquait stod på mål.

- Jeg har et godt forhold til Pascal. Jeg føler, at han har støttet mig hele vejen igennem. Og vi har haft nogle gode samtaler, så jeg føler, jeg har 100 procent opbakning fra ham, forklarer Stephan Andersen.

Det er ikke blevet til meget kamptræning på grund af bænkerollen, men Stephan Andersen satser på at bevare sin plads som førstekeeper på landsholdet foran Anders Lindegaard og Kasper Schmeichel.

- Rent formmæssigt er jeg helt klar. Jeg er fuldstændig på topniveau, som jeg også var, inden jeg gik på sommerferie, fastslår Stephan Andersen.

Danmark møder på lørdag Tjekkiet i den første kamp i VM-kvalifikationen.

/ritzau/