Speedbåd med fire mænd sejlede ind i stenmole
En speedbåd med fire mænd om bord, der forulykkede ud for Hundige Havn, har skader efter påsejling af mole.

Den speedbåd, der tirsdag blev fundet kæntret nord for Hundige Havn, forulykkede, da den sejlede ind i en stenmole ved indsejlingen til havnen. Fire mænd omkom ved ulykken.

- Jeg har lige fået at vide af politiets indsatsleder, at der ikke er tvivl om, at de sejlede ind i stenmolen, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

- Der er skader på bådens stævn, som stammer fra, at de er sejlet ind i molen, der går vinkelret ud fra kysten.

Ligene af fire ombordværende blev tirsdag eftermiddag fundet drivende i vandet rundt om båden af en redningshelikopter, der blev sendt af sted, efter at pårørende havde alarmeret politiet.

Påsejlingen af molen er efter alt at dømme sket, da mændene vendte hjem efter en sejltur.

Politiet kan ikke bekræfte oplysninger om, at mændene tog ud i speedbåden allerede mandag aften, så de har ligget i vandet i længere tid.

- Det kan jeg ikke bekræfte på nuværende tidspunkt. Vi mangler at få underrettet nogen, og det er et af de spørgsmål, som vi vil stille til de pårørende, siger Martin Bjerregaard.

Politiet har en formodning om, at mændene sejlede ud fra Hundige Havn, og at ulykken skete, da de var på vej tilbage.

- Ifølge indsatslederen tyder det på, at det skete på vej tilbage mod havnen ud fra den retning, de sejlede ind i molen, siger Martin Bjerregaard.

./ritzau/