Spar Nord vil spise lillebror
Foto: Colourbox
Spar Nord og Sparbank vil gå sammen. Det bliver under Spar Nords navn, at de to banker drives videre.

De to jyske banker Spar Nord og Sparbank fusionerer.

Det bliver storebror Spar Nord, der i fremtiden kommer til at favne de to banker. Og tilsammen bliver de den sjettestørste bank i Danmark.

Det oplyser bankerne i en meddelelse til fondsbørsen.

- Hensigten med fusionen er at skabe en landsdækkende bank med en stærk markedsposition i Nordjylland, Midt- og Vestjylland samt en række større byer i Danmark, skriver de to banker i meddelelsen.

Efter fusionen vil Sparbanks aktionærer eje omkring ni procent i Spar Nord.

Sparbanks 21 filialer bliver en del af Spar Nords i Skive, Randers, Herning, Aarhus og København. Men filialerne i Viborg og Holstebro er en udvidelse af Spar Nords forretning.

Sammen med Spar Nords 67 filialer, vil den nye bank få 90 filialer, oplyser bankerne. Den nye storbank vil få omkring 320.000 kunder.

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby mener, at fusionen er en fornuftig og helt oplagt mulighed at forfølge:

- Matchet mellem Sparbank og Spar Nord gælder blandt andet på vigtige områder som it og filialstruktur, men også når det handler om værdier og kultur, har vi samme ståsted, siger Lasse Nyby.

Sparbanks nuværende direktør Bent Jensen kommer til at indtræde i den nye banks direktion. Han kalder fusionsaftalen "et udtryk for rettidig omhu".

- På lang sigt er vi bedst tjent med at fusionere til en større enhed, så jeg betragter det her som et udtryk for rettidig omhu og en plan for ansvarlig videreførelse af Sparbanks aktiviteter i samarbejde med Spar Nord og under Spar Nord-navnet, siger Bent Jensen.

Samlet forventes fusionen at give synergier på 130 millioner kroner årligt. De penge findes blandt andet via sammenlægning af filialer.

Men det koster også noget at lægge to pengeinstitutter sammen. Samlet regner bankerne med, at ægteskabet vil koste 110-120 millioner kroner.

Inden fusionen bliver en realitet skal den godkendes af myndighederne og på ekstraordinære generalforsamlinger i de to banker.