Spansk stortalent spiller sig i tredje runde i Australien
Serena Williams er den store favorit i Australian Open, men to outsidere - Garbine Muguruza og Victoria Azarenka - har begge vist fint spil indtil videre. Arkivfoto Foto: Colourbox/IMAGE SOURCE
Tredjeseedede Garbiñe Muguruza og outsideren Victoria Azarenka er begge videre i Australian Open.

Den hårdtslående spanske tennisspiller Garbiñe Muguruza er videre til tredje runde i Australian Open.

Muguruza, der er seedet til at nå semifinalen ved grand slam-turneringen, slog torsdag Kirsten Flipkens fra Belgien i to sæt 6-4, 6-2.

I næste runde møder Muguruza tjekken Barbora Strycova.

Den 22-årige spanier var en af sidste sæsons helt store oplevelser. Hun begyndte året som nummer 21 på verdensranglisten og sluttede som nummer tre, der også er hendes nuværende placering.

Kirsten Flipkens gav i torsdagens opgør god modstand i første sæt, men måtte, som kampen skred frem, oftere og oftere se sig selv blive den mindste i duellerne med Muguruza, der hentede en del point ved nettet.

I alt kom Muguruza op på 23 vinderslag i kampen, der varede godt fem kvarter.

Victoria Azarenka skulle bruge endnu kortere tid på at sende sin modstander ud i Melbourne. Hviderusseren vandt 6-1, 6-2 over Danka Kovinic fra Montenegro og har indtil nu vist stor styrke i turneringen, som hun vandt i 2012 og 2013.

Azarenka gav ikke et eneste parti væk i sin kamp i første runde og har altså blot tabt tre partier i Australien. Hun skal nu møde kvalifikationsspilleren Naomi Osaka fra Japan.

/ritzau/