Sommerlige grader venter i weekenden
Vinden lægger sig, og graderne stiger dag for dag. Søndag og starten på næste uge bliver både lun og solrig.

Der er ingen grund til definitivt at stille havegrillen på plads i skuret, for både weekenden og starten på næste uge ser ud til at blive ganske sommerlig med både lune temperaturer og solskin.

- Det bliver jo sådan pø om pø lidt varmere, efter at vi har haft nogle lidt køligere dage. Her natten til fredag er vi blevet passeret af en koldfront, som har givet lidt regn.

- I løbet af dagen får vi lidt solskin, og det er med temperaturer på omkring de 18 grader og fortsat en frisk vind fra vest, siger DMI's vagtchef for meteorologerne, Jørn Thomsen.

Men lørdag begynder det altså at se fornuftigt ud.

- Der er endnu rester af lavtryksvejr over landet lørdag og søndag, selv om et højtryk syd for landet presser sig på.

- Lørdag har vi stadig noget kold luft, og temperaturen kan nok kun snige sig op på de 20 grader. Der er både sol og skyer, men mest tørt, forklarer meteorologen.

Og søndag er det helt slut med den kolde luft.

- Til at starte med lægger vi ud med skyer, men som dagen går, bryder det op fra sydvest med solskin, og det er på den gode side af 20 grader og heller ikke ret meget vind.

- Med hensyn til temperaturer får vi et par rigtig varme dage mandag og nok også tirsdag med 20, måske endda 25 grader. Det er østpå, vi kan nå op på 25, siger Jørn Thomsen, som dog ikke forventer, at det gode vejr fortsætter:

- Det er ikke helt stabilt. Jeg tror, det holder tørt i dagtimerne mandag, men natten til tirsdag kommer der nok nogle byger. Mandag er den bedste dag, og tirsdag er det også varmt, men så slår det også om derefter og bliver køligere, siger han.

/ritzau/