Solskjær: FCK er Nordens største klub
Moldes træner Ole Gunnar Solskjær mener, at FC København er den største klub i Norden.

Det var en ydmyg Ole Gunnar Solskjær, der mødte frem til pressemødet i Parken før mødet med FC København i Europa League torsdag aften.

Moldes norske træner mener, at FCK er den største klub i hele Norden, og derfor vil et uafgjort resultat være et superresultat for nordmændene i den første kamp i gruppespillet.

- Det bliver en kæmpe udfordring for os. FCK er Nordens største klub. Jeg har set dem spille mod Chelsea. Det bliver fantastisk for os, siger Solskjær.

Den tidligere Manchester United-spiller besøgte FCK, da landsmanden Ståle Solbakken var træner for holdet, og han har fået et godt indtryk af klubben.

- Jeg lærte, at FCK er en stor klub og har en stor organisation. Jeg fik et godt indblik i klubben. Og vi har en spiller, som kommer herfra i Pape (Pape Pate Diouf, red.), siger Solskjær.

Diouf er udlejet til Molde for resten af denne sæson, og Solskjær har talt med kantspilleren før mødet med FCK for at få nogle gode råd.

- Vi skal udvikle Molde, og vi kan lære meget af at spille i gruppespillet i Europa League.

- Jeg tror, det vil kræve 10 point i gruppen for at gå videre. Og et point i Parken vil være en god start, mener Solskjær.

United-legenden blev også spurgt, om han en dag kunne se sig selv som træner i FCK.

- Det er en stor klub, og man skal aldrig sige aldrig i fodbold.

- Men det er ikke en ambition. Det er en stor klub, og hvis FCK en dag spørger, så må jeg vurdere det. Lige nu trives jeg fint i Molde, så det er ikke aktuelt at skifte klub, siger Solskjær.

Den tidligere FC København-spiller Magne Hoseth var også med til pressemødet, og Molde-profilen ser frem til et gensyn med sine tidligere fans på tribunen Nedre C.

- Det er mit første besøg her i byen og på stadion siden dengang. Det bliver da lidt specielt og vældig spændende at spille foran Nedre C.

- Men ellers betyder det ikke så meget for mig. Vi skal spille den slags fodbold, vi kan. Gør vi det, så har vi en chance for at få point, mener Hoseth.

/ritzau/